ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Δημόσιο: πως θα γίνει η επιλογή διευθυντών









Μια στις τρεις θέσεις διευθυντή, τμηματάρχη κλπ θα είναι παρελθόν σε λίγο καιρό, ενώ αλλάζει προς το αυστηρότερο και ο τρόπος επιλογής. Μόρια, προϋπηρεσία, αλλά και γραπτές εξετάσεις και..
συνέντευξη περιλαμβάνει ο νέος τρόπος επιλογής.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος” θα διαμορφωθούν τρεις βαθμοί-δεξαμενές στελεχών για τη δημόσια διοίκηση. Στους τρεις ανώτερους βαθμούς της νέας διοικητικής πυραμίδας του Δημοσίου θα συμμετέχουν υπάλληλοι υψηλών προσόντων και με σημαντική προϋπηρεσία, αφού θα πρέπει να έχουν τον α' βαθμό.
Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που κατατέθηκε την Παρασκευή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, η διεξαγωγή της γραπτής εξέτασης θα πραγματοποιείται από το ΑΣΕΠ κάθε τρία χρόνια ανεξάρτητα από την προκήρυξη επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων. Ο βαθμός της γραπτής εξέτασης ισχύει για 6 έτη από την έκδοση των αποτελεσμάτων.


Για τους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε δύο ή και περισσότερες γραπτές εξετάσεις, λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη βαθμολογία τους.


Οι εξετάσεις θα γίνουν με το σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.


Η μοριοδότηση στον γραπτό διαγωνισμό θα δίνει μέχρι 350 μόρια στον υποψήφιο και στη συνέντευξη, που θα γίνεται από το ΕΙΣΕΠ για τους υποψήφιους γενικούς διευθυντές και από τα Συμβούλια Επιλογής προϊσταμένων για τους διευθυντές, θα έχει ως ανώτατο βαθμό τα 300 μόρια.


Πως θα καθορίζονται τα μόρια


Ο βαθμός του βασικού τίτλου σπουδών πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή 25.
Το διδακτορικό δίπλωμα σε γνωστικό αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της υπηρεσίας βαθμολογείται με 200 μόρια, ενώ σε άλλο γνωστικό αντικείμενο θα λάβει 100 μόρια. Ο μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας σε γνωστικό αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της υπηρεσίας βαθμολογείται με 160 μόρια και 80 μόρια αν δεν έχει συνάφεια με το αντικείμενο της θέσης. Η επιτυχής αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης προσθέτει 180 μόρια στον υποψήφιο. Η γνώση ξένης γλώσσας βαθμολογείται με 30-80 μόρια, ανάλογα με το επίπεδο γνώσης.
Ο χρόνος υπηρεσίας μοριοδοτείται μέχρι 300 μόρια (για κάθε έτος υπηρεσίας 10 μόρια με ανώτατο όριο τα 30 έτη). Αν ο υποψήφιος ήταν γενικός διευθυντής λαμβάνει μέχρι 380 μόρια (για κάθε συμπληρωμένο μήνα 2,11 μόρια με ανώτατο όριο τους 180 μήνες). Αντίστοιχα ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης βαθμολογείται μέχρι 300 μόρια (για κάθε συμπληρωμένο μήνα 1,67 μόρια με ανώτατο όριο τους 180 μήνες) και ο χρόνος υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου τμήματος ή αυτοτελούς γραφείου μέχρι 200 μόρια (για κάθε συμπληρωμένο μήνα 1,11 μόρια με ανώτατο όριο τους 180 μήνες). Το σύνολο των μορίων που μπορεί να λάβει υποψήφιος από τον χρόνο υπηρεσίας σε θέση προϊσταμένου υπολογίζεται με ανώτατο όριο τους 180 μήνες και δεν μπορεί να υπερβεί τα 380 μόρια.


Υπηρεσιακή αξιολόγηση: μέχρι 300 μόρια.
Οι ειδικές δραστηριότητες, μέχρι 80 μόρια συνολικά: συγγραφικό έργο, εισηγήσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια, ημερίδες κ.λπ.
Η ηθική αμοιβή του επαίνου: 70 μόρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου