ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Δημόσιο: Υπάλληλοι «δύο ταχυτήτων» με τη θέσπιση «πλαφόν» και «προσωπικής διαφοράς»








Τη θέσπιση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» - που επί της ουσίας θα αντικαταστήσει τα επιδόματα που δίνονται σήμερα- προωθεί η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, ώστε να μη..
χάσουν οι εν ενεργεία υπάλληλοι μέρος των επιδομάτων που λαμβάνουν μέχρι σήμερα και να περιοριστούν οι αντιδράσεις.
Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι οι νεοεισερχόμενοι δεν θα έχουν κανένα από τα επιδόματα αυτά, γεγονός το οποίο κατηγοριοποιεί του δημοσίους υπαλλήλους σε δύο «ταχύτητες», ενώ κρίσιμο ζήτημα είναι το «πλαφόν» που θα ορίσει η κυβέρνηση στην «προσωπική διαφορά» που θα λαμβάνουν οι υπάλληλοι. Σήμερα, οι υπάλληλοι του Δημοσίου λαμβάνουν διαφορετικού ύψους επιδόματα, τα οποία εξαρτώνται από το υπουργείο που εργάζονται.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνος Ρόβλιας, διαβεβαίωσε ότι δε περικοπούν περαιτέρω οι «εύλογες» - όπως χαρακτηριστικά είπε – αμοιβές και χαρακτήρισε το νέο μισθολόγιο «μεγάλη θεσμική παρέμβαση, που αλλάζει τα δεδομένα στο δημοσιο-υπαλληλικό χώρο και δεν δημιουργεί αναστάτωση».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να καθοριστεί το ύψος του «πλαφόν» θα ληφθούν υπόψη τα χαμηλότερα επιδόματα και τα υψηλότερα επιδόματα, ώστε να βρεθεί το κατάλληλο επίπεδο. Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το «πλαφόν» αυτό δεν θα επηρεάσει τις αμοιβές του 90% των εργαζομένων.


Με τη θέσπιση του «πλαφόν» στην «προσωπική διαφορά», κάποιοι αναμένεται να χάσουν (περίπου 70.000 υπάλληλοι) και κάποιοι ίσως να κερδίζουν οριακά, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
Παράλληλα, όταν θα αυξάνεται ο βασικός μισθός των υπαλλήλων, η «προσωπική διαφορά» θα μειώνεται αντιστοίχως, με απώτερο στόχο της κυβέρνησης να επιτύχει εξισορρόπηση μεταξύ των υπαλλήλων του Δημοσίου σε διαφορετικά υπουργεία και φορείς εντός μιας επταετίας.
Τη διαφωνία του με το μισθολόγιο «δύο ταχυτήτων» εξέφρασε στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος και επεσήμανε ότι το μισθολόγιο είναι ένα «εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για να κάνει περαιτέρω περικοπές». Ο κ. Βρεττάκος πρόσθεσε ότι η μείωση στους μισθούς στο Δημόσιο ανέρχεται στο 40% και εκτίμησε ότι σταδιακά θα περικοπούν όλα τα επιδόματα και για τους εν ενεργεία υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου