ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας








Τέσσερις άνδρες που διακινούσαν ηλεκτρονικά «πορνό» φωτογραφίες ανήλικων παιδιών ακόμα και βρεφών συνέλαβε η αστυνομία σε επιχειρήσεις της σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα..
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου, διενεργήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα και σχηματίσθηκε δικογραφία για «πορνογραφία ανηλίκων» σε βάρος τεσσάρων 4 ημεδαπών ηλικίας 20, 55, 35 και 28 ετών, εκ των οποίων οι δύο, σε Βόλο και Νάουσα συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα εξειδικευμένων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος έρευνας και ανάλυσης TLO, χρήστες του ίντερνετ να διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Κατά τη διαδικτυακή έρευνα, εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK, προφίλ Έλληνα χρήστη με ψευδώνυμο, στο οποίο είχαν αναρτηθεί πλήθος φωτογραφιών με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, εκτιμώμενης ηλικίας ακόμα και κάτω των 4 ετών.
Άμεσα και μέσω ειδικού καναλιού επικοινωνίας, που έχει αναπτυχθεί με την εταιρία FACEBOOK, ζητήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του εν λόγω χρήστη.
Η απάντηση στο αίτημα ήταν άμεση από την αμερικανική εταιρεία και μετά από ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών, η οποία διενεργήθηκε από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε η ταυτότητα του χρήστη.
Στη συνέχεια, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν στις οικίες των δραστών και διενήργησαν νομότυπες έρευνες παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα (9) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και δύο φορητοί Η/Υ, που περιείχαν άνω των (55.000) ψηφιακών αρχείων (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. 


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου