ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Ένας γκέϊ και μια τρανσέξουαλ παντρεύτηκαν στην Κούβα











'Ενας γκέι αντιφρονών και μια τρανσέξουαλ παντρεύτηκαν στην Κούβα χθες, ανήμερα των γενεθλίων του πρώην προέδρου της χώρας Φιντέλ Κάστρο. Μετά την τελετή..
τύλιξαν πάνω τους τη σημαία με το ουράνιο τόξο, σύμβολο των ομοφυλοφίλων και διέσχισαν με ένα αυτοκίνητο κάμπριο τους δρόμους της Αβάνας.
Σε μια απλή τελετή, ο 31χρονος Ινιάσιο Εστράντα, ακτιβιστιστής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και η 30χρονη τρανσέξουαλ Γουέντι Ιριέπα, υπέγραψαν το πιστοσποιητικό του γάμου, αντάλλαξαν δαχτυλίδια και φιλήθηκαν ενώπιον κρατικού αξιωματούχου, ο οποίος τούς ευχήθηκε κάθε ευτυχία.
Παρόλο ότι ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν επιτρέπεται στη Κούβα, οι αρχές δεν παρενέβησαν επειδή, νομικά δεν πρόκειται για γάμο ανάμεσα σε δυο ανθρώπους του ιδίου φύλου, καθώς η Ιριέπα θεωρείται γυναίκα μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου στην οποία υπεβλήθη το 2007, την πρώτη που επέτρεψε το κράτος.
Ομως, ο γάμος που τελέσθηκε την ημέρα των 85ης επετείου των γενεθλίων του Κάστρο-το ζευγάρι είπε ότι ο γάμος αυτός ήταν "το δώρο" του προς τον πρώην ηγέτη της Κούβας-σκοπό έχει την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Κούβα. Δείχνει επίσης μια αλλαγή στάσης στην Κούβα όπου τη δεκαετία του 1960 οι ομοφυλόφιλοι κλείνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως "αντεπαναστάτες", ένα κομμάτι της ιστορίας για το οποίο ο Κάστρο παραδέχθηκε την ευθύνη του πέρυσι σε συνέντευξή του.
Χειροκροτώντας το ζευγάρι, δημοσιογράφοι και δεκάδες περίεργοι Κουβανοί, το υποδέχθηκαν καθώς έφθασε σε κυβερνητικό γραφείο τέλεσης γάμων σε προάστειο της Αβάνας.
"Είμαι πολύ χαρούμενη και πολύ νευρική. Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου", δήλωσε η νύφη, που φορούσε ένα στράπλες νυφικό όταν κατέβηκε από ένα κάμπριο αυτοκίνητο Ford της δεκαετίας του '50.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου