ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Μπαίνει «σφραγίδα» στο μεγάλο deal – Alpha Bank-Eurobank εις σάρκαν μιαν με «κουμπάρο» τον εμίρη του Κατάρ - Σήμερα μεσημέρι οι ανακοινώσεις







Ο «γάμος» Alpha Bank-Eurobank επισημοποιείται σήμερα στις 14:00, όπου οι επικεφαλής των δυο τραπεζών θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να..
ανακοινώσουν αυτό που έχει πια γίνει κοινό μυστικό: τη συγχώνευσή τους! «Οι Διοικήσεις των Τραπεζών Alpha Bank και Eurobank EFG έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011 και ώρα 14:00 στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών (Αίθουσα «Εσπερίδες»)», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.
Alpha Bank και Eurobank, με τον εμίρη του Κατάρ να μπαίνει δυνατά στο νέο τραπεζικό όμιλο ρίχνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δημιουργούν μεγαλύτερη τράπεζα στην ΝΑ Ευρώπη, 22η στην ευρωζώνη και η 25η σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.



Η νέα τράπεζα θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών, με παρουσία σε περισσότερες από 10 χώρες του κόσμου. Θα ονομάζεται Alpha Eurobank και θα έχει το σήμα της Alpha Bank.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι της τάξης του 1,2-1,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το Κατάρ πρόκειται να συμμετέχει με περίπου 500 εκατ. ευρώ και θα καταστεί βασικός μέτοχος μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις και στις υπόλοιπες τράπεζες, ενόψει και των ελέγχων από την "Black Rock", την εταιρεία που θα ελέγξει τις ελληνικές τράπεζες μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς ζητούμενο είναι η δημιουργία ισχυρών τραπεζικών ομίλων, που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο για το δίκτυο των καταστημάτων των δύο τραπεζών και τους εργαζόμενους, καθώς μια συγχώνευση για να είναι πραγματικά επιτυχημένη επιχειρηματικά θα πρέπει σύμφωνα με την διεθνή πρακτική να οδηγεί σε οικονομίες κλίμακος και περιορισμό του λειτουργικού κόστους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιάννης Κώστοπουλος, ενώ διευθύνοντες σύμβουλοι θα είναι οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι των Αlpha Bank και Eurobank κ.κ. Δ. Μαντζούνης και Ν. Νανόπουλος.


Η θέση της ΟΤΟΕ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις και η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ επισημαίνει πως πρέπει να διασφαλίζονται η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών, η απασχόληση των εργαζομένων, η αποτροπή των απολύσεων και η διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και η βιωσιμότητα και η επιχειρησιακή προοπτική των συγχωνευόμενων Τραπεζών.
Για το σκοπό αυτό η ΟΤΟΕ, θεωρεί ότι, η συγχώνευση των δύο Τραπεζών που πρόκειται να ανακοινωθεί, πρέπει να συνοδεύεται από ένα επιχειρησιακό και κοινωνικό σχέδιο που θα αναλύει και θα διασφαλίζει όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα θα εγγυάται την επιτυχή έκβαση αυτών των επιχειρηματικών κινήσεων.


Ο ρόλος του κράτους είναι ιδιαίτερα σημαντικός, δεδομένου ότι, πρέπει να λειτουργεί ως εγγυητής που διασφαλίζει τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τη κοινωνική ομαλότητα και ταυτόχρονα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάκαμψη που έχει ανάγκη η χώρα, επισημαίνει η ΟΤΟΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου