ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επισημοποιείται ο "γάμος" Eurobank και Alpha Bank...








Στις 2 το μεσημέρι σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου των διοικήσεων της Alpha Bank και της Eurobank στο ξενοδοχείο Hilton για την επικείμενη συγχώνευση των δυο τραπεζών...
Η νέα τράπεζα θα καταστεί η μεγαλύτερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη και 22η στην Ευρωζώνη, με ενεργητικό 150 δισ. ευρώ, 8 εκατομμύρια πελάτες, 80 δισ. ευρώ καταθέσεις και 2000 καταστήματα σε περισσότερες από 10 χώρες.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα τράπεζα θα φέρει την ονομασία "ALPHA EUROBANK" και θα διατηρήσει το σήμα της Alpha Bank. Στο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος αναμένεται να είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος ενώ θα υπάρχουν δύο διευθύνοντες σύμβουλοι, ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος και ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης.


Οι δύο όμιλοι θα προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,2 - 1,3 δισ. ευρώ με το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ να συμμετέχει με περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να καταστεί βασικός μέτοχος μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.


Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011, η Eurobank έχει ενεργητικό 83,2 δισ. ευρώ και η Alpha 63,95. Οι καταθέσεις της Eurobank ανέρχονται σε 40,4 δισ. ευρώ και της Alpha Bank σε 37,6 δισ. και οι χορηγήσεις σε 52,3 και 50,7 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Ο λόγος δανείων προς καταθέσεις ανέρχεται σε 129,45% για τη Eurobank και 134,84% για την Alpha Bank, με την πρώτη να διατηρεί στην Ελλάδα 467 καταστήματα και τη δεύτερη 450.


Συνολικά οι εργαζόμενοι του ομίλου Eurobank ανέρχονται σε 22.500 ενώ της Alpha Bank σε 14.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους εάν η συγχώνευση θα φέρει αναγκαστικές απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων. "Σαφώς δεν είναι η εποχή που οι συγχωνεύσεις ήταν στην περίοδο δεκαετίας που ήταν ανοδική περίοδος για την οικονομία και για τις τράπεζες. Αυτή την στιγμή οι συγχωνεύσεις εγκυμονούν κινδύνους για τους εργαζόμενους και σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας και σε ό,τι αφορά τα εργασιακά τους και τα ασφαλιστικά τους συμφέροντα" ανέφερε ο πρόεδρος εργαζομένων της Eurobank, Στάθης Χαρίτος.


Η κίνηση αυτή αναμένεται να δρομολογήσει εξελίξεις και στις υπόλοιπες τράπεζες, ενόψει και των ελέγχων από την "Black Rock", την εταιρεία που θα ελέγξει τις ελληνικές τράπεζες μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς ζητούμενο είναι η δημιουργία ισχυρών τραπεζικών ομίλων, που θα μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου