ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

11 Σεπτεμβρίου 2001 - Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο





Το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Ν. Υόρκης έμελλε να στιγματίσει για πάντα τη ζωή των Αμερικανών και να εισάγει στο λεξιλόγιο του πλανήτη τη φράση «σοκ και δέος».

Εκείνη την ημέρα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατάφερνε να «γονατίσει» τις ΗΠΑ, πυροδοτώντας ένα πρωτοφανές κλίμα τρόμου σε όλο τον πλανήτη.
Η Νέα Υόρκη, καθώς και όλος ο κόσμος «παγώνει», όταν στις 15:56 ώρα Ελλάδας, ένα αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη.


Το κτίριο, πάνω από τον 75ο όροφο, τυλίγεται στις φλόγες, δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ άλλοι πηδούν στο κενό για να… σωθούν.


Όμως, οι τρομοκράτες, δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο τους. Η πτήση 77 της American Airlines, που είχε ξεκινήσει από την Ουάσινγκτον με προορισμό το Λος Άντζελες, με 65 επιβάτες, προσκρούει στο Πεντάγωνο, μέρος του οποίου καταρρέει.
Ένα ακόμα αεροσκάφος της American Airlines που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Νιου Τζέρσεϊ με προορισμό το Λος Άντζελες, είχε καταληφθεί επίσης από τρομοκράτες, ωστόσο εικάζεται ότι τα σχέδιά τους ανέτρεψαν οι επιβάτες, που εξεγέρθηκαν με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να καταπέσει περίπου 100 χλμ ανατολικά του Πίτσμπουργκ.


Υπολογίζεται ότι από τις επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους 2.973 άνθρωποι.
Δείτε πολλές φωτογραφίες από την καταστροφή ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου