ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Οι δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου









Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, κατά την τρέχουσα περίοδο συμμετείχε και συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά εκδηλώσεων, που είχαν και έχουν ως σκοπό την ενημέρωση,..
ευαισθητοποίηση και διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, τόσο της τοπικής κοινωνίας της Προστατευόμενης Περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, όσο και των επισκεπτών της.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2011 και ολοκληρώνονται στα μέσα Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετείχε στις ακόλουθες δράσεις:
§  Πραγματοποίηση πεζοπορικών διαδρομών στην περιοχή των Ιωαννίνων και των Γρεβενών, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5/6/2011
§  Συμμετοχή στο 27ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, στο Μέτσοβο, στις 2 και 3/7/2011
§  Συμμετοχή στον 1ο Μαραθώνιο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Ζαγορίου που διοργανώθηκε από το Δήμο Ζαγορίου στις 24/7/2011
§  Καθαρισμός μονοπατιού μεταξύ Μικρού και Μεγάλου Παπίγκου σε συνεργασία με το WWF Ελλάς και το 33ο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στις 30/7/2011
§  Συμμετοχή στο 37ο Ανταμώμα Σαρακατσάναιων, στη Σαρακατσάνικη Στάνη στο Γυφτόκαμπο Ζαγορίου, στις 7/8/2011
§  Συμμετοχή στην πεζοπορική διαδρομή που διοργανώθηκε από την Ένωση Ζαγορισίων και το Δήμο Ζαγορίου, στο Ζαγόρι, στις 10/8/2011
§  Συμμετοχή στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης Παλαιοντολογικών Ευρημάτων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Ανθρωπολογίας στη Βίτσα Ζαγορίου, στις 11/8/2011
§  Συμμετοχή στην εκδήλωση «Σαν Παλαιό Σινεμά» που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών, στα Κάτω Πεδινά Ζαγορίου από 7 έως 10 Αυγούστου 2011.
Η εμπειρία, αλλά και το όφελος από τις παραπάνω εκδηλώσεις, εκτιμήθηκαν θετικά από τα στελέχη και τη Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης και δημιουργούν τη δέσμευση και υποχρέωση για ανάλογη και μάλιστα πιο εμπλουτισμένη και βελτιωμένη συνέχεια. Η βούληση υπάρχει, ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει, απομένει η συνέχιση της συνεργασίας και στενότερης επαφής με τοπικούς και άλλους φορείς της περιοχής. Από την πλευρά μας θα καταβληθεί κάθε σχετική προσπάθεια για να υπάρξει συνέχεια αντάξια των προσδοκιών των τοπικών πληθυσμών και των φίλων επισκεπτών, αλλά και των μοναδικών αξιών που διαθέτει η περιοχή.
Για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας, νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εκείνους τους φορείς που μας άπλωσαν το χέρι, μας πρόσφεραν δυνατότητες συνεργασίας και μας βοήθησαν στο θετικό για την περιοχή και αναβαθμιστικό για το ρόλο του Φορέα Διαχείρισης αυτό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου