ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Συκοφαντική δυσφήμηση

(Η σκόπιμη διάδοση αναληθών, ψευδών, υβριστικών, ισχυρισμών που βλάπτουν την υπόληψη του άλλου).





Το ψέμα που καταρρακώνει την υπόληψη του άλλου δεν είναι ανεκτό από το Δίκαιο, κι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί καν αντικείμενο συζήτησης. Είναι ένα..
θεμελιώδες αξίωμα κάθε έννομης τάξης, διαχρονικά και διατοπικά. Σε καμία χώρα του κόσμου δεν επιτρέπεται η συκοφαντική δυσφήμηση, δηλ. η σκόπιμη διάδοση αναληθών ισχυρισμών που βλάπτουν την υπόληψη του ... άλλου. Πρόκειται για ένα από τα θεμέλια ενός ανθρωπιστικού πολιτισμού κι όποιος το αντιμάχεται, απλώς στρέφεται εναντίον της ίδιας της ανθρώπινης αξίας.
Ο Τύπος ασκεί κι αυτός τον ελεγκτικό του ρόλο και έχει αυξημένες υποχρεώσεις τήρησης δεοντολογικών κανόνων τεκμηρίωσης, διασταύρωσης κλπ. Μπορεί να ασκεί κριτική, ακόμη και οξεία ή σοκαριστική κριτική σε φυσικά πρόσωπα, με ιδιαίτερη μάλιστα ευχέρεια όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα που ασκούν λειτουργήματα. Ούτε στον Τύπο επιτρέπεται όμως η συκοφαντική δυσφήμηση. Επομένως, οι απαγορεύσεις του διεθνούς δικαίου ισχύουν και σε αυτό το πλαίσιο.
Αν στην περίπτωση του άρθρου 362, το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχστον τριών μηνών. μαζί με τη φυλάκιση μπορεί να επιβληθεί και χρηματική ποινή. Μπορεί επίσης να επιβληθεί και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων κατά το άρθρο 63.
Διαβάζοντας λοιπόν ακόμη μια φορά, τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΔΕΚΕΓ της 23ης Ιουνίου 2011 αναφέρουν από την πρώτη σελίδα έως την τελευταία, αληθινά πραγματικά γεγονότα, αναφέρουν με την παρουσία του πρώην δημάρχου χωρίς αυτός να δυσανασχετήσει ,περί: καταχρήσεων – κλοπών – μαύρης τρύπας (  εκταμίευσαν επί δημαρχίας του πρώην δημάρχου 827.000 ευρώ και δεν φαίνεται με κανένα παραστατικό που δαπανήθηκαν) – μιλάνε για εικονικά τιμολόγια, μιλάνε για κακουργηματικές πράξεις της πρώην δημαρχιακής αρχής,- μιλάνε για κακοδιαχείριση.!!
Και έρχομαι μετά από τα πρακτικά της ΔΕΚΕΓ στο επίμαχο  άρθρο τα ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ και προσπαθώ να βρω κάποιες αναλήθειες, κάποια ψευδή κατηγορία, που του προσάπτω και δεν βρίσκω να τον συκοφαντώ, διότι όλα αυτά που αναφέρουμε τα είχαμε τεκμηριώσει όπως η δεοντολογία μας το επιβάλλει.
Γιατί λοιπόν τόσος λόγος;
Γιατί λοιπόν τόση προσπάθεια, να αποδείξουν μερικοί ότι δεν είναι ελέφαντες;
Ο Γρεβενιώτης γνωρίζει και όχι μόνο, κρίνει ποιο αυστηρά και αυτό αποδεικνύεται από την μέχρι σήμερα περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου