ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Από την επίσκεψη του κκ Βαρθολομαίου στη Βάλια Κάλντα...







Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου συμμετείχε στις εκδηλώσεις φιλοξενίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην περιοχή του Δήμου Γρεβενών..
, από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου 2011. Συγκεκριμένα στο 4ήμερο πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη περιελήφθη, μετά από επιθυμία του, και επίσκεψη του Εθνικού Δρυμού Πίνδου (Βάλια Κάλντα) κατά το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου. Η πολυσήμαντη αυτή επιθυμία του Πατριάρχη και ο πολυεπίπεδος συμβολισμός της επίσκεψής του, στο Εθνικό μας Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, αποτελούσε για τη Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης, τα στελέχη, αλλά και για το Πάρκο το ίδιο, ξεχωριστή τιμή και ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη προτίμηση. Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου, στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 15. 09. 2011, αποφάσισε ομόφωνα να ανταποδώσει, έστω και κατ’ ελάχιστον, τη μέγιστη αυτή τιμή με την:

• Ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη ως Πρώτου Επιτίμου Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης των Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου και την

• Απονομή τιμητικής πλακέτας, «ΔΙΑ ΤΑΣ ΥΨΙΣΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΕΡΓΩ ΔΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΗΤΟΥ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Δρ Στέργιος Βέργος, συμμετείχε στις εκδηλώσεις της επίσκεψης και το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε στο Σταυρό Βάλια Κάλντας, μαζί με τον Δασολόγο της Δ/νσης Δασών Γρεβενών και μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης κ. Ιωάννη Τζατζάνη, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον οποίο και επέδωσε Απόφαση και Πρακτικό του ΔΣ, για την ανακήρυξή του ως Επίτιμου Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης, καθώς και καλαίσθητη πλακέτα σε αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελεί για την προστασία της Φύσης και του Περιβάλλοντος, για το καλό της παγκοσμίου κοινότητος. Στη συνέχεια, ατενίζοντας της Ζεστή Κοιλάδα (Βάλια Κάλντα), έγινε σύντομη, αλλά ουσιαστική, ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Βέργο και τον κ. Τζατζάνη, για τις οικολογικές ιδιαιτερότητες του Εθνικού Δρυμού, τον πλούτο των αρχέγονων οικοσυστημάτων, ειδών και οικοτόπων που διαθέτει, καθώς και για την αναγκαιότητα να διατηρηθεί και προστατευθεί αποτελεσματικά η μοναδικότητα και βιοποικιλότητά του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την ενημέρωση, συγκινήθηκε από τις απρόσμενες τιμές, που του επιφύλασσε ο Φορέας Διαχείρισης, και με αφορμή την αναφορά στη πλακέτα περί «θεοδώρητου Φύσεως και Περιβάλλοντος» έπλεξε το εγκώμιο της Βάλια Κάλντα και των «αρχέγονων» οικοσυστημάτων που διαθέτει και τα οποία ως δώρα Θεού θα πρέπει να τα προστατεύουμε και να τα διατηρούμε. Κλείνοντας την επίσκεψη ο Οικουμενικός Πατριάρχης ζήτησε από τους συνοδούς ιεράρχες, αλλά και από όλους τους άλλους επισκέπτες, να ψάλουν τον ύμνο «Φώς ιλαρόν», αποχαιρετώντας τον ήλιο που έδυε και το φως που λιγόστευε στον ορίζοντα της Βάλια Κάλντα.
Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου