ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δοκιμή πρόσκρουσης με ταχύτητα 193 χλμ/ώρα! -Το «τρομακτικό» βίντεο που δείχνει το αποτέλεσμα της σύγκρουσης




Για τις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποιεί ο EuroNCAP προκειμένου να βαθμολογήσει τα οχήματα ανάλογα με την ασφάλεια που προσφέρουν, τα βάζει να συγκρουστούν με ταχύτητες..

της τάξης των περίπου 60 χλμ/ώρα.
Οι παρουσιαστές μιας τηλεοπτικής εκπομπής της Αγγλίας που ασχολείται με αυτοκίνητα, το «Fifth Gear» ήθελαν να διαπιστώσουν τι συμβαίνει σε περίπτωση που η σύγκρουση γίνει με τρεις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα! Έτσι προχώρησαν στην πραγματοποίηση μιας δοκιμής πρόσκρουσης με την μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει γίνει ποτέ.
Μηχανικοί πήραν ένα Ford Focus πάνω στο οποίο έδεσαν ένα μεταλλικό σύρμα το οποίο κατέληγε σε μια ευμεγέθη «τροχαλία». Η δουλεία της τροχαλίας ήταν να οδηγήσει στο αυτοκίνητο σε σύγκρουση με ένα τοίχο κατασκευασμένο από τσιμέντο με ταχύτητα 193 χιλιομέτρων ανά ώρα! Μέσα σε 60 milliseconds η ταχύτητα του αυτοκινήτου πήγε από τα 193 στα 0 χιλιόμετρα. Οι δυνάμεις που ασκήθηκαν τη στιγμή της σύγκρουσης στις κούκλες που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό, σύμφωνα με τους ειδικούς, έφτασαν τα 400g!
Η σύγκρουση καταγράφηκε φυσικά από ειδικές κάμερες, οι λήψεις των οποίων παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί. Δείτε το αποτέλεσμα σύγκρουσης με ταχύτητα 193 χλμ/ώρα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου