ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Γιώργος Κασαπίδης για τη δυσλειτουργία του ΕΛΓΑ









O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με τα προβλήματα δυσλειτουργίας του ΕΛΓΑ, που ολοένα..
και διογκώνονται, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιδεινώνονται μέρα με την ημέρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες γεωργοί όσον αφορά την ασφάλιση της παραγωγής τους, αλλά και την αποζημίωση που δικαιούνται όσοι επλήγησαν κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Γι’ ακόμα μία φορά — τρίτη κατά σειρά- η κυβέρνηση δίνει νέα παράταση για την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς που οφείλουν οι ασφαλιζόμενοι αγρότες στον ΕΛΓΑ.
Ταυτόχρονα, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα, ούτε ένα πόρισμα για τις ζημιές σε καλλιέργειες που επλήγησαν από την αρχή του έτους και κατά συνέπεια δεν έχει αποζημιωθεί ούτε ένας παραγωγός για τις ζημιές του 2011.
Την ίδια ώρα, εκκρεμούν σοβαρές αποζημιώσεις ζημιών καλλιεργειών από το 2010.
Είναι ολοφάνερο πλέον, ότι ο θνησιγενής από την ψήφισή του περυσινός νόμος της κυβέρνησης για τον ΕΛΓΑ, έχει από καιρό διαψεύσει και τις πιο ευφάνταστες προσδοκίες των συντακτών του.
Ήδη, θα έπρεπε ο υπουργός —όπως είχε δηλώσει- να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις, σύμφωνα και με προτάσεις που κατά καιρούς έχουμε καταθέσει, για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούν διατάξεις του νόμου.
Έτσι, η επαναφορά της δέσμευσης για καταβολή των αποζημιώσεων εντός τριμήνου από το πέρας της συγκομιδής στους δικαιούχους, είναι βέβαιον ότι θα λειτουργήσει θετικά προς την ενίσχυση του αισθήματος σιγουριάς και ασφάλειας των παραγωγών. Όπως και η καταβολή της εισφοράς αυτοματοποιημένα, απολογιστικά και βάσει της πραγματικής παραγωγής τους.
Για τα προαναφερόμενα, κατέθεσα μαζί με άλλους συναδέλφους μου στη βουλή, σχετική ερώτηση προς τον ΥπΑΑΤ, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου