ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παράταση έως το 2020 στις αποκρατικοποιήσεις





«Μπαστούνια» τα έχουν βρει στην κυβέρνηση με τις αποκρατικοποιήσεις. Η απαξίωση της κρατικής περιουσίας λόγω της μεγάλης ύφεσης σε συνδυασμό με το μηδενικό..
ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών υποχρεώνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μεταθέσει για το 2020 τον στόχο των 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις, αντί του 2015 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.
Στο υπουργείο Οικονομικών καταρτίζουν νέο πλάνο για την πώληση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών και την αξιοποίηση της κρατικής γης. Τούτο γίνεται σε συνεργασία με την τρόικα, η οποία θα έχει και την τελική επίβλεψη του νέου σχεδίου. Να σημειωθεί ότι οι ξένοι έρχονται 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Εκτιμάται ότι το νέο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2012.
Πάντως, ο νέος στόχος για τις αποκρατικοποιήσεις έρχεται να συμπέσει με την επιδίωξη της κυβέρνησης για περιορισμό του κρατικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ τη δεδομένη χρονιά.
Τούτο προϋποθέτει την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI+), κάτι που σημαίνει ότι τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία θα δεχτούν τους νέους τίτλους «κουρεμένους» στο 50% της αξίας τους.
Προσώρας, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων κινείται παρασάγγας του αρχικού στόχου των 5 δισ. ευρώ (σ.σ.: είχε τεθεί για το τέλος του 2011), ακόμη και του αναθεωρημένου των 4 δισ. ευρώ.
Στον Προϋπολογισμό η κυβέρνηση έχει εγγράψει για φέτος έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα εισπραχθούν.


Μέχρι τώρα τα έσοδα που κατάφερε να αντλήσει φέτος το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας περιορίζονται σε 1,6 δισ. ευρώ.
Εκτός από τα 392.000.000 ευρώ που εισέπραξε το καλοκαίρι το Δημόσιο, ως ρήτρα από τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom από το 2009 (επί κυβερνήσεως Ν.Δ.) τα πρώτα ευρώ (επί ΠΑΣΟΚ) από τις αποκρατικοποιήσεις ήρθαν τις τελευταίες εβδομάδες από τον ΟΠΑΠ και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας: 474.000.000 για τις νέες άδειες τυχερών παιχνιδιών και 375.000.000 για το δικαίωμα πρώτης προτίμησης και αποκλειστικής διάθεσης νέων παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ και άλλα 380.000.000 ευρώ για το ΦΑΣΜΑ συχνοτήτων των τηλεπικοινωνιών.
Η συνέχεια, πάντως, δεν αναμένεται να είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση, αφού η Hochtief, όπως έχει ήδη ενημερώσει στο γερμανικό Χρηματιστήριο, μετέθεσε για το 2012 τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση της σύμβασης εκμετάλλευσης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου