ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Οπου ακούς πολλά κεράσια …





Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι, λέει ο σοφός λαός, και ίσως θα πρέπει να το θυμόμαστε όταν διαβάζουμε τα ρεπορτάζ για νέες συλλήψεις μεγαλο-οφειλετών ή ότι..
θα κρεμαστούν στα… μανταλάκια όσοι έβγαλαν στο εξωτερικό τις καταθέσεις τους και δεν πλήρωσαν φόρο.


Κατ’ αρχάς μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει πάει φυλακή αφού οι συλληφθέντες παίρνουν προθεσμίες για να απολογηθούν και κάνουν διακανονισμούς για τα οφειλόμενα. Πιθανότατα κάποια λεφτά να εισπράττονται, αλλά κανείς δε μας λέει αν ο διακανονισμός θα συνεχιστεί και θα καταβληθούν στο μέλλον τα χρέη.


Επίσης, τα ονόματα που έχουν μέχρι στιγμής βγει στο φως δεν είναι και πολύ τρανταχτά, διότι υπάρχουν και τέτοια και μένει να φανεί αν θα έχουν την τόλμη να τα ανακοινώσουν.


Βεβαίως για να μην είμαστε μίζεροι, οι συλλήψεις δημιουργούν το φόβο και σε άλλους μεγαλο-οφειλέτες και ίσως σπεύσουν να πάνε στην εφορία να πληρώσουν.


Οπως μαθαίνουμε, πάντως, τις επόμενες ημέρες ίσως βγουν στο φως της δημοσιότητας ορισμένα ονόματα που θα κάνουν επικοινωνιακό γκελ. Τουλάχιστον δύο δημοσιογράφοι κι ένας ή δύο εκδότες εφημερίδων είναι στη λίστα με τους μεγαλο-οφειλέτες ή εκείνους που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό. Είναι ονόματα που θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι κάτι γίνεται με τη φοροδιαφυγή, έστω κι αν δε γίνονται πολλά. Διότι αν πιστέψουμε τον Ράιχενμπαχ που μίλησε για φοροδιαφυγή 60 δισ. από τα οποία μπορεί να εισπραχθούν μόλις 8 δισ. καταλαβαίνουμε ότι οι περισσότερες υποθέσεις είναι χαμένος χρόνος.


Αν, πάντως, ήθελε πράγματι το υπουργείο Οικονομικών να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή θα πήγαινε σε 5-10 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστάνε ΦΠΑ και άλλους φόρους και θα τους τσάκιζε. Ομως, οι επιχειρήσεις αυτές απειλούν με απολύσεις ή αποχώρηση από την Ελλάδα, οπότε δε γίνεται τίποτε.


ANTINEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου