ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Fast track φούσκες με 1 ευρώ





Στις εξαγγελίες παραμένουν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξη των επιχειρήσεων με κεφάλαια κίνησης, σε μια περίοδο που ακόμα και υγιείς εταιρίες καταρρέουν,..
εξαιτίας προβλημάτων ρευστότητας. Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με την παρουσίαση πολυνομοσχεδίου 234 σελίδων, το οποίο θα κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή. Ο υπουργός έχει ανακοινώσει εδώ και εβδομάδες μέτρα για αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ώστε να παρασχεθούν κεφάλαια κίνησης σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, αλλά για μια ακόμα φορά απέφυγε να δεσμευτεί για την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος.


Το πολυνομοσχέδιο που παρουσιάστηκε προχθες περιλαμβάνει 12 πρωτοβουλίες για την άρση 30 εμποδίων στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Το σχέδιο δράσης θα υλοποιηθεί εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος έως το τέλος του 2012, είπε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένας νέος τύπος εταιρίας, η «ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρία», η οποία θα είναι εμπορική, θα μπορεί να ιδρυθεί ακόμα και με ένα ευρώ με ταχύτατες διαδικασίες και οι εταίροι θα μπορούν να εισφέρουν (εκτός από χρήματα και είδη) και «εργασία» ή «ανάληψη ρίσκου» κ.λπ.


Η κυβέρνηση προχωρά και σε αλλαγές στο πολυδιαφημισμένο fast track για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, στο οποίο εντάσσονται μέχρι σήμερα μόνο ελληνικές... Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι, όταν βελτιωθεί η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, θα έρθουν και οι ξένοι επενδυτές. Πρόσθεσε ότι στον οργανισμό Invest in Greece υπάρχουν σχετικές αιτήσεις. Με τις αλλαγές, στο fast track μπορούν να ενταχθούν επενδύσεις από 100.000.000 ευρώ (σήμερα 220.000.000) ή όσες δημιουργούν 120 θέσεις εργασίας (και ανέρχονται σε τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ). Ειδικά για βιομηχανικές επενδύσεις, μπορούν να ενταχθούν όσες ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, το Invest in Greece θα λειτουργεί ως «υπηρεσία μιας στάσης» (δηλαδή θα αναλαμβάνει, με όρους που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, την έκδοση των απαραίτητων αδειών) για οποιαδήποτε επένδυση άνω των 2.000.000 ευρώ.




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου