ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΣΥ Γρεβενών: Όλοι στη συγκέντρωση σήμερα στις 11:00πμ στην πλατεία της Λαχαναγοράς









ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ,
Την 1η Δεκέμβρη συμμετέχουμε, μαζικά και δυναμικά, με τα πανό και τις σημαίες της ΠΑΣΥ, στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ..
Στις πλατείες και στους δρόμους όλης της χώρας, διαδηλώνουμε μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας, τους εργατοϋπαλλήλους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους. Ολοι μαζί ορθώνουμε ισχυρό τείχος στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Διαμηνύουμε στη συγκυβέρνηση της μαύρης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που ήρθε για ν' αποτελειώσει τη "δουλειά" που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γκρεμίζοντας ό,τι απόμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις και ισοπεδώνοντας όλα τα λαϊκά δικαιώματα, ότι δε θα υποταχθούμε στη "μοίρα" της απόλυτης φτώχειας και της εξαθλίωσης που οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και οι ξένοι συνεταίροι τους επιφυλάσσουν για το λαό μας.
Θ' αντισταθούμε με νύχια και με δόντια στη λαίλαπα των απανωτών αντιλαϊκών μέτρων. Σε κάθε χωριό, στους κάμπους και στα βουνά, θα στήσουμε μετερίζι αγώνα, ταμπούρι αντίστασης. Και, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα περάσουμε στην αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας.
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ,
Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ, οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά σε ολοκληρωτική καταστροφή. Το εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων έχει συρρικνωθεί λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα, του υπέρογκου και διαρκώς αυξανόμενου κόστους παραγωγής, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις, των σημαντικών ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο από θεομηνίες και αρρώστιες που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ενώ ποσότητες αγροτικής σοδειάς παραμένουν απούλητες στις αποθήκες, ή σαπίζουν στα χωράφια.
Ιδιαίτερα πλήττεται ο κλάδος της κτηνοτροφίας, καθώς οι τιμές στο γάλα και στο κρέας παραμένουν σε εξευτελιστικά επίπεδα και το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί στα ύψη με την τεράστια αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Τα δάνεια στέρεψαν και τα χρέη τρέχουν, χρεοκοπώντας κτηνοτροφικά νοικοκυριά.
Κι ενώ το αγροτικό εισόδημα μειώνεται, το κόστος ζωής στην ύπαιθρο διογκώνεται. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αλλά και στους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, στα εισιτήρια μεταφοράς και στα διόδια, όπως και στα αγροτικά μέσα και εφόδια καλπάζει με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.
Από κοντά έρχονται απανωτά βαριά χαράτσια που επιβάλλουν κυβέρνηση - τρόικα. Χαράτσια όπως: Οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ, το τέλος για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, η έκτακτη εισφορά για το εισόδημα που, μετά τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, την πληρώνουν και πολλοί αγρότες, η "τακτοποίηση" των "αυθαιρέτων", στα οποία περιλαμβάνονται και τα πλινθόσπιτα της δεκαετίας του '60 που κατοικούνται από πάμφτωχους γριές και γέροντες συνταξιούχους του ΟΓΑ, η εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, τα δημοτικά τέλη για το νερό, φωτισμό, καθαριότητα που επιβάλλουν και στα χωριά οι "Καλλικρατικοί" δήμοι, το πρόστιμο για την ανανέωση των αδειών στις γεωτρήσεις, το κόστος για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων. Κι από την αρχή του νέου χρόνου έρχονται κι άλλα, όπως η νέα αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η μείωση της σύνταξης του ΟΓΑ κ.ά.
Χρειάζεται αποφασιστικά το αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, την ΠΑΣΥ, να πάρει πρωτοβουλίες για μαζική, μαχητική, οργανωμένη άρνηση των αγροτών να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση. Να δημιουργηθούν Λαϊκές Επιτροπές στα χωριά, που δε θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που δεν μπορεί και δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι.
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ,
Η νέα ΚΑΠ 2014 - 2020 θα μειώσει κατακόρυφα τις αγροτικές επιδοτήσεις, βάζει περιορισμούς στην καλλιέργεια για να πάρει κάποιος την επιδότηση, θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες που θα εκφραστούν με νέα μείωση του εισοδήματος, αλλά και μείωση της παραγωγής και των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Επεξεργάζονται σχέδια για να υποχρεώσουν όλους τους αγρότες να κρατούν βιβλία για να γίνουν «επαγγελματίες αγρότες» όπως ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΠΕΝΑ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση (φόρος επιτηδεύματος, περαίωση κ.ά.), κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ, ενώ σχεδιάζουν και τη φορολόγηση των χωραφιών.
Επίσης, με το νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και το αγροτικό κίνημα προωθούν την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των αγροτών από τους εμπόρους και επιχειρηματίες, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και την αποδυνάμωση ως πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος, για να περάσουν χωρίς αντιστάσεις η νέα καταστροφική ΚΑΠ και οι αντιαγροτικές αποφάσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης.
Η απάντησή μας σε όλα αυτά πρέπει να είναι η οργάνωση και η ανάπτυξη νέων αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, ακόμα πιο μαζικών, πιο μαχητικών, πιο αποφασιστικών, σε συντονισμό με τους συμμάχους μας εργατοϋπάλληλους, ΕΒΕ, νέους και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Αγώνες με προοπτική την προώθηση μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών. Στο πλαίσιο αυτό, μπορούν οι μικρομεσαίοι αγρότες να διασφαλίσουν σταθερή δουλειά και ικανοποιητικό εισόδημα, παράγοντας φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του λαού μας και τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την ανάπτυξη της μεταποιητικής βιομηχανίας.
Η ΠΑΣΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στις 14 Δεκέμβρη. Καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στις κατά τόπους κινητοποιήσεις που οργανώνονται αυτό το διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας, που θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν με το πανελλαδικό, παναγροτικό αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη του ερχόμενου Γενάρη.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου