ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Μπαινόβγαινε ο Ιησούς στα παλάτια του Πιλάτου;





Αναμφισβήτητα, η προφυλάκιση του Εφραίμ έχει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς το σύστημα ΠΑΣΟΚ πιάνεται από το μαλλιά του για να μην πνιγεί και θα.. κάνει πολλά τέτοια τις ημέρες που έρχονται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να θυμίσει …”τι σημαίνει δεξιά”.
Στηλιτεύσαμε ήδη σε προηγούμενες αναρτήσεις αυτήν την συμπεριφορά. Όμως αυτό δεν σημαίνει και ότι τυφλωθήκαμε. Και ότι πρέπει να ξεχνάμε εκείνες τις συμπεριφορές που επέτρεψαν στον ΓΑΠ και την ανεκδιήγητη κομπανία του να επανέλθουν στην εξουσία και να καταστρέψουν την Ελλάδα.
Είχα, λοιπόν, κάποτε έναν φίλο, μακαρίτη πλέον, που ήταν πάμπλουτος. Αρκετά μεγαλύτερος από εμένα, είχε κληρονομήσει βαρβάτη περιουσία, και όντας εργατικός και επιχειρηματικός, την είχε αυξήσει κατά πολύ.

Μεταξύ άλλων, είχε και μια ωραιότατη απομονωμένη «βιλίτσα» στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, με γήπεδο τένις, πισίνα, κλπ. Η αξία της, όπως μου έλεγε τότε, ήταν γύρω στα 150 εκατ. δραχμές. Δεχόταν διάφορες προσφορές κατά καιρούς, αλλά δεν ήθελε να την πουλήσει. Μια μέρα όμως μου ανακοίνωσε πως του έγινε μια προσφορά, από δικηγόρο ενδιάμεσο τρίτων, που δεν μπορούσε να την αρνηθεί. 270 εκατομμύρια μετρητά και κολλαριστά!
Την μέρα που ήταν να υπογράψουν τα συμβόλαια, επέστρεψε μελανιασμένος. Δεν την πούλησε. Γιατί; Διότι στο δικηγορικό γραφείο εμφανίστηκαν 2-3 καλόγεροι του Αγίου Όρους, οι οποίοι ήταν οι αγοραστές, και οι οποίοι ήθελαν, λέει, την βίλα για …. ησυχαστήριο. Έτσι ακριβώς. Ο φίλος μου, βαθιά θρησκευόμενος, έπαθε τραμπάκουλο. Δεν μπόρεσε να το χωνέψει, και έκανε πίσω. Όπως μου είχε πει, γκρεμίστηκε ο κόσμος που είχε χτίσει με το μυαλό του.

Γιατί αναφέρω τη ιστορία αυτή; Επειδή καταλαβαίνω πολύ καλά το γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας θέλουν να μονάσουν. Άλλος έχει το κάλεσμα, άλλος θέλει να βρει το φως και την αλήθεια, άλλος δεν θέλει να πάει φαντάρος, άλλος δεν θέλει να εργάζεται 7-3, και άλλος θέλει να γίνει … Γκόρντον Γκέκο.

Η κάθε άποψη σεβαστή. Αρκεί να μην υπάρχει υποκρισία.
Διότι “μοναχός”, το λέει και η λέξη, σημαίνει αποχή από τα εγκόσμια, εγκράτεια, αποστασιοποίηση από τα κοσμικά, και άλλα παρόμοια.
Η ζωή του μοναχού, όπως την αντιλαμβάνομαι, είναι προσευχή, μετάνοια, νηστεία, ταπεινότητα, και πάνω απ όλα εσωτερική αναζήτηση.
Δεν είναι πισίνες, τζιπ, ελικόπτερα, και τζακούζι. Εκτός κι αν κάνω λάθος.
Και εκείνο που με τρελαίνει τελείως είναι το ότι αν τυχόν κάποιος μοναχός παραβεί τον κοσμικό νόμο, και τύχει (σπανίως) να διωχτεί, τότε υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που αμέσως θα σπεύσει να τον υπερασπιστεί, λες και στο πρόσωπό του διώκεται η ίδια η Χριστιανοσύνη.

Λίγο κράτει ρε παιδιά. Από πού και ως που, η δίωξη εναντίον του Ευφραίμ θεωρείται δίωξη εναντίον του Χριστιανισμού, της Εκκλησίας, και δεν ξέρω εγώ τι άλλο;
Και εν πάση περιπτώσει. τι σχέση έχει ο Ευφραίμ με τον Χριστό; Επειδή είναι μοναχός; Ε και;
Μπαινόβγαινε ο Ιησούς στα παλάτια του Πιλάτου;
Χαριεντίζονταν με τους αξιωματούχους του τότε καθεστώτος;
Κυκλοφορούσε με πολυτελή άρματα, και αραβικά άτια;
Έκανε αγοραπωλησίες ακινήτων;
Πιστεύει κανείς ειλικρινά, ότι ο Ιησούς θα ενέκρινε τις συμπεριφορές του Ευφραίμ;
Πιστεύει κανείς ειλικρινά ότι ο Ιησούς θέλει ράσα, άμφια, χρυσά περιδέραια, πολυτέλειες, και ελικόπτερα;
Αυτά πρέσβευε, ή μήπως αυτά στηλίτευε;
Ή μήπως είμαι τόσο άσχετος εγώ, που έχω παρερμηνεύσει τις διδασκαλίες του, μέσα από τα ευαγγέλια που έχω διαβάσει, πάντα με ανοιχτό μυαλό;

Είναι βαριά η καλογερική, και συμφωνώ. Για αυτό όποιος δεν μπορεί, καλύτερα να μην ασχοληθεί.
Διότι άλλο ο Παίσιος και άλλο ο Ευφραίμ.
Και καλά θα κάνουν μερικοί να μην ταυτίζουν ανόμοιες ποσότητες.
Ούτε να θεωρούν την δίωξη κάποιου, ως συνωμοσία εναντίον της Ορθοδοξίας, αναμιγνύοντας μέσα τον Χριστιανισμό, τον ρωσικό παράγοντα, τις γεωπολιτικές προεκτάσεις, και άλλες τρίχες κατσαρές.
Κάποιος έπαιξε και έχασε. Έτσι απλά.
Όπως έπαιξε και έχασε και ο περίφημος Γκόρντον Γκέκο, που όχι μόνο προφυλακίστηκε, αλλά φυλακίστηκε κιόλας.
Και έτσι τώρα προφυλακίζεται και ο Ευφραίμ. Όπως καθημερινά προφυλακίζονται δεκάδες συνέλληνες, αθώοι και μη.
Όποιος θέλει να γίνει Γκόρντον Γκέκο, η αγορά είναι ελεύθερη και τον περιμένει. Αλλά έχει κανόνες. Για τον κάθε έναν πετυχημένο υπάρχουν άλλοι δέκα που καταστρέφονται.

Χρόνια μας πολλά.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου