ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Διαλύεται το ΕΣΥ του Λοβέρδου





Kαταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό καθιστούν επικίνδυνη τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα οι γιατροί να..
σηκώνουν τα χεριά ψηλά! Και μπορεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος να βγήκε χθες ικανοποιημένος από τη σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων, λέγοντας ότι οι στόχοι για την περικοπή των φαρμακευτικών δαπανών έχουν αποδώσει, ωστόσο οι στόχοι -εάν υπήρξαν ποτέ- για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων θεραπευτηρίων απέτυχαν παταγωδώς.


Μετά το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, που φαίνεται να βάζει λουκέτο από την 1η Ιανουαρίου (θέμα που ανέδειξε με ρεπορτάζ της δύο μέρες πριν η «δημοκρατία»), τον ίδιο δρόμο, δυστυχώς, ακολουθούν το Νοσοκομείο Πατησίων, το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, «αφήνοντας χωρίς περίθαλψη μια πολύ ευάλωτη περιοχή γεμάτη με εργοστάσια της ΔΕΗ», όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.


Ειδικότερα το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας υπέβαλε σύσσωμο την παραίτησή του στις 19 Δεκεμβρίου στη διοικήτρια του θεραπευτηρίου, στη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και στον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, καθώς θεωρεί τον ρόλο του διακοσμητικό: «Με δεδομένη την οριακή στελέχωση των κλινικών του νοσοκομείου μας σε ιατρικό προσωπικό ήταν ζήτημα χρόνου ταυτόχρονες αρνητικές συγκυρίες να οδηγήσουν σε λειτουργικά αδιέξοδα» αναφέρει μεταξύ άλλων το επιστημονικό συμβούλιο στο έγγραφό του. Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσακείου είναι επικίνδυνη, καθώς δεν έχει γιατρούς, με συνέπεια να μην μπορεί να καλύψει τα έκτακτα περιστατικά!


Τραγικές είναι και οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, το οποίο έχει συγχωνευτεί με το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο (Κάτω Κηφισιά). Οπως καταγγέλλει η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Βασιλική Φιλιππάτου, η χειρουργική κλινική, η παθολογική και η καρδιολογική βρίσκονται σε οριακό επίπεδο, ενώ ο υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί, διότι δεν υπάρχει γιατρός. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, το οποίο παρουσιάζει ελλείψεις σε παθολόγους, καρδιολόγους και άλλες ειδικότητες, με συνέπεια πολλές κλινικές να υπολειτουργούν. «Ο κ. Λοβέρδος είναι σοβαρά απασχολημένος με το «κυνήγι» των ιερόδουλων και φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε ότι, εκτός από τα κρεβάτια κλινικών και τμήματα νοσοκομείων που έκλεισε ο ίδιος, τώρα κλείνουν ολόκληρα νοσοκομεία της χώρας από έλλειψη προσωπικού» αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Βαρνάβας. Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους πολίτες, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς και τους συλλόγους πασχόντων να στηρίξουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις του ιατρικού κόσμου της χώρας για να «σωθεί» το δημόσιο σύστημα Υγείας.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου