ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Δραματικές μειώσεις παντού στην Άμυνα, εκτός από τη θητεία!







Δραματικές μειώσεις παντού στο χώρο των ΕΔ εκτός από τη θητεία που όλα δείχνουν ότι πάει για αύξηση! Η ομιλία του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου για..
τον προϋπολογισμό του 2012,ήταν αποκαλυπτική για τι πρέπει να αναμένουμε για το χώρο της Άμυνας.
Σύμφωνα με όσα είπε:
•Το 2011 ο προϋπολογισμός είχε υποστεί συνολική μείωση της τάξης του 19,40%, σε σχέση με το 2010, διαμορφούμενος σε 4,9 δις ευρώ περίπου.
•Για το επόμενο έτος 2012, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ανέλθει σε 4,1 δις ευρώ, μειωμένος κατά 16,22% σε σχέση με το 2011.


Ειδικότερα:
 Μειώνεται 6,15% το σκέλος των αποδοχών, διαμορφούμενες σε 2,14 δις ευρώ ή σε ποσοστό 52% περίπου του συνολικού προϋπολογισμού.
 Μειώνεται 5,46% το λειτουργικό μέρος, αγγίζοντας για πρώτη φορά, μετά από αρκετά χρόνια, ποσό κάτω του 1 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 23,7% του συνολικού προϋπολογισμού του Υπουργείου.
 Μειώνεται 37,5% για τις προβλεπόμενες πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, ανερχόμενες σε 1 δις ευρώ, που αντιστοιχεί στο 24,3% του προϋπολογισμού του Υπουργείου. Το ποσό αυτό αποτελεί οροφή.


Για τα εξοπλιστικά προγράμματα ο ΥΕΘΑ είπε:
“Είναι αλήθεια, ότι ο τομέας αυτός ήταν και παραμένει προβληματικός, θα έλεγα άναρχος σε ορισμένες περιπτώσεις και οπωσδήποτε χρειάζεται έναν επαναπροσδιορισμό των πολιτικών στον τομέα αυτό και έχουν γίνει προσπάθειες γι αυτό από τους προηγούμενους συναδέλφους όλων των κυβερνήσεων. Και είμαστε σε καλό δρόμο.
Δεν είμαι βέβαιος, ότι η κυβέρνηση αυτή, κυβέρνηση συνεργασίας και ειδικού σκοπού, έχει το χρόνο να ολοκληρώσει μια τέτοια προσπάθεια”.


Στο μόνο θέμα που ο ΥΕΘ είχε να πει κάτι για αύξηση ήταν…η θητεία:


“Η οικονομική κρίση προκαλεί προβληματισμούς στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Συζητιέται και γράφεται αρκετά τον τελευταίο καιρό.
Δεν θεωρώ ότι οι νέοι της χώρας που πλήττονται πρώτοι από την ανεργία, πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα μιας αποτυχημένης πολιτικής, που αφορά όλους μας.
Πρέπει όμως από την άλλη πλευρά, να διασφαλίσουμε, πάνω απ΄ όλα, τη μαχητική ικανότητα και την αποδοτικότητα των κλάδων του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας ανά πάσα στιγμή.
Και αναφέρομαι στη μαχητική ικανότητα των κλάδων, στη διαθεσιμότητα των μέσων, στην επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού.
Θα ζητήσω από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους Αρχηγούς των τριών κλάδων, να υποβάλλουν σχετικές μελέτες και εκτιμήσεις, ώστε όποιες αποφάσεις ληφθούν να είναι έγκαιρες, αξιόπιστες, λειτουργικές και αποδοτικές”.
Και βέβαια δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στο θέμα των τελευταίων ημερών με τον Εύελπι:


“Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, μετά τη μεταπολίτευση, με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Έχει εμπεδώσει τη Δημοκρατία και τα συντεταγμένα θεσμικά της όργανα, με πρώτες τις Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι ταγμένες, να υπηρετούν τη συνταγματική τάξη και το εθνικό συμφέρον.
Αυτό ίσχυε και ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις από τότε μέχρι και σήμερα.
Ως πολιτικός υπεύθυνος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, έχω την πεποίθηση και το δηλώνω ενώπιον του Κοινοβουλίου, ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα ως προς αυτό.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος προσχηματικής ανησυχίας”.
Ο κ.Αβραμόπουλος έστειλε ένα μήνυμα προς τη Τουρκία,λέγοντας ότι “η Ελλάδα δεν απειλεί,ούτε απειλείται”:
“ Τα εθνικά μας δικαιώματα, που είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι αδιαπραγμάτευτα. Τίποτε λοιπόν δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα αυτή.


Καμία παράβαση ή παραβίαση στο Αιγαίο. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι μια ειλικρινής διαβούλευση για τα θέματα εκείνα, που ήδη βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και που συνοψίζονται, από άποψη διεθνούς δικαίου, στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που προϋποθέτει τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης.
Ο καθορισμός της ΑΟΖ είναι βασικά μονομερές δικαίωμα των κρατών.
Και επειδή, ως Υπουργός Άμυνας, η κύρια αποστολή μου είναι η ετοιμότητα απέναντι στο Casus belli της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να αρθεί. Προς τα εκεί πρέπει να στραφούν οι πρωτοβουλίες της γειτονικής και σύμμαχης χώρας.
Οι χώρες δεν διαπραγματεύονται κάτω από την απειλή πολέμου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου