ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η Εθνική Τράπεζα διαψεύδει τον Γ.Παπανδρέου

Όχι δυο αλλά τρείς οι εκδοχές Παπανδρέου για το επίμαχο θέμα!










Με μια ανακοίνωση καταπέλτη η Εθνική Τράπεζα διαψεύδει όλα όσα φέρεται να είπε ο Γ. Παπανδρέου, για την μη δανειοδότηση του ΔΟΛ. Ήδη από το βράδυ της Τετάρτης, η Εθνική Τράπεζα μέσω του κ..

Ταμβακάκη διέψευδε τον κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι ουδέποτε μίλησε για το θέμα με το Μέγαρο Μαξίμου.
Χθες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέχεια της τοποθέτησής της αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επαναβεβαιώνει τα εξής:


Η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε δέχτηκε ή, πολύ περισσότερο, επεδίωξε ανάμιξη τρίτων, πολιτικών ή άλλων προσώπων, στη διαδικασία χορήγησης δανείων ή, γενικώς, στη λειτουργία της. Οι αποφάσεις για δανειοδοτήσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, με συγκεκριμένες και απολύτως διαφανείς εγκριτικές διαδικασίες και με κριτήρια αυστηρά τραπεζικά, ασφαλώς ούτε πολιτικά ούτε «πελατειακά».


Σχετικά με την υπόθεση του ΔΟΛ, διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του.


Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια καταθέτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της, με μόνη και απόλυτη δέσμευση την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πράττει και, βεβαίως, αυτό θα συνεχίσει να πράττει.


Για την ιστορία:
- Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με διευρυμένη σύνθεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στην υπονόμευση της κυβέρνησης του από συμφέροντα, είχε πει χωρίς να αναφέρει ονόματα ότι τον πήρε τηλέφωνο Υπουργός για να τον ρωτήσει τι να κάνει η ΕΤΕ σε σχέση με τον δάνειο που ζητούσε ο ΔΟΛ και του απάντησε ότι προβλέπεται από τους νόμους και τα κριτήρια της Τράπεζας


- Στη χθεσινή συνεδρίαση του Π.Σ. ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Μπεγλίτης ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της εισήγησης Παπανδρέου είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε τηλέφωνο από το ΔΣ της ΕΤΕ η οποία τον ρώτησε τι να κάνει με το δάνειο του ΔΟΛ και ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι προβλέπεται από τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις της Τράπεζας.


- Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Π.Σ. σε νέα ενημέρωσή του ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε τηλέφωνο την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και της ΕΤΕ για να πληροφορηθεί γιατί εφημερίδες ενός συγκροτήματος τηρούν αρνητική στάση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης της συγχώνευσης ΕΤΕ-ALPHA. Είχε προηγηθεί η απόρριψη του δανείου προς τον ΔΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου