ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη ο αρχηγός της μαφίας του Βορρά

Μοιραστείτε το στο facebook




Συμβόλαια επαγγελματικής και φυσικής εξόντωσης, δύο γάμοι, δύο κηδείες, συγκλονιστικές προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες και ένα φορτηγό μαύρο..
χρήμα στροβιλίζονταν στη ζωή βαρόνων της Cosa Nostra του Βορρά αλλά και των τραγικών θυμάτων τους που στραγγαλίστηκαν στη θηλιά της οικονομικής απελπισίας. Κυρίαρχο ρόλο στις διαπροσωπικές σχέσεις που ποτίστηκαν με αίμα ήταν ο εγκέφαλος της φονικής παρατράπεζας, πολιτευτής του ΛΑΟΣ, Μάρκος Καραμπέρης.
Το πρώτο κοσμικό γεγονός που συζητήθηκε στον Θερμαϊκό και πέρασε σαν πρώτη gossip είδηση στις σελίδες της ελαφράς ανάγνωσης περιοδικών της Θεσσαλονίκης ήταν ο εντυπωσιακός γάμος του Καραμπέρη με την πανέμορφη ξανθιά Βορειοελλαδίτισσα Κατερίνα Βασιλάκου. Εκεί όπου συναντήθηκαν όλα τα καρντάσια και αποκαλύφθηκαν οι κομματικές λυκοφιλίες και οι πολιτικές κολιγιές, που λίγα χρόνια αργότερα έφεραν θάνατο και συμφορές.
Ηταν Ιούνιος του 2003 όταν ο επιχειρηματίας και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος της μαφίας της Θεσσαλονίκης Μάρκος Καραμπέρης παντρευόταν την εκλεκτή της καρδιάς του. Οπως έγραψαν οι κοσμικές στήλες εκείνου του καλοκαιριού, ο γάμος ήταν το celebrity γεγονός της χρονιάς για τη συμπρωτεύουσα και ήταν καλεσμένη, τόσο στον γάμο όσο και στη μεγαλειώδη δεξίωση που ακολούθησε, όλη η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, ο γάμος είχε κοστίσει στον επιχειρηματία περίπου 150.000 ευρώ (πριν από εννέα χρόνια ήταν πολλά λεφτά). Οσοι παραβρέθηκαν τόσο στο μυστήριο όσο και στη δεξίωση, που έγινε στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Hyatt, είχαν να μιλάνε για τη χλιδή. Στον γάμο εκτός από συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού ήταν καλεσμένοι πολλά πολιτικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών, «δεξιοί» που αργότερα προσχώρησαν στον ΛΑΟΣ, ο τότε νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ μίλησε εκτός των άλλων για το ζευγάρι ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και κουμπάρος του ζευγαριού. Ευχή στα στέφανα έδωσαν και δύο γνωστοί επιχειρηματίες: Ο Λεωνίδας Μαριόλης και ο Ευριπίδης Φιλιππίδης. Εννέα χρόνια μετά, τα δύο καρντάσια του Καραμπέρη ακολούθησαν τον ίδιο κύκλο θανάτου. Ο πρώτος πήδηξε από το μπαλκόνι και ο δεύτερος κρεμάστηκε, επειδή δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν τους τόκους του «κολλητού» τους, καθώς εκείνη την νύχτα γλένταγαν μαζί του και μετά τους ρούφηξε το μεδούλι. Ο θάνατός σου, η ζωή μου...
Ο γάμος του Μάρκου Καραμπέρη με τη σύζυγό του δεν στέριωσε. Στέριωσε όμως ο έρωτας που γεννήθηκε ανάμεσα στην πρώην σύζυγο του αυτόχειρα Ευριπίδη Φιλιππίδη, Τζούλια, με τον έτερο καρντάση, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο παντρεύτηκε. Προχθές ο κ. νομάρχης δήλωνε ότι «δεν πουλάει τους φίλους του». Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Cosa Nostra του Βορρά όντως αποδεικνύεται ότι ο «Ζορό» του Θερμαϊκού τηλεφωνούσε στον Καραμπέρη και του ζητούσε να «βοηθήσει» άλλους φίλους του, επειδή είναι... καλά παιδιά.
Η άλλη κουμπαριά του Μ. Καραμπέρη είναι με τον επιχειρηματία Πάπιστα, ιδιοκτήτη της εταιρίας Ανθεμίας Α.Ε., που έχτιζε μεζονέτες στα οικόπεδα που τα «ρουφούσε» στο Βατοπαίδι. Ο Ψωμιάδης γνώριζε και τον Πάπιστα. Και ο Πάπιστας τους γνώριζε όλους. Λυκοφιλίες της ζωής και του θανάτου μέχρι που της πήρε όλες ο Βαρδάρης των αποκαλύψεων που θα έχουν συνέχεια.
Ο «βαρόνος» Μάρκος Καραμπέρης εν τω μεταξύ αναζητούσε, πατώντας στο φρέσκο αίμα των θυμάτων του, νέο ζωτικό χώρο επενδύσεων και διαφήμισης της «δουλειάς» του. Ο νεοσύστατος ΛΑΟΣ ήταν μια καλή αρχή. Ο έτερος κουμπάρος του, σημερινός βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, ήταν ο συνδετικός κρίκος για την πολιτική ανέλιξη (ο κ. Βελόπουλος αρνείται και την κουμπαριά αλλά και το κομματικό συνοικέσιο). Φωτογραφικά ντοκουμέντα όμως καταδεικνύουν ότι όλοι τους πορεύονταν «χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη» και με τα άλλα «καλά παιδιά». Οπως με ένα ακόμα μέλος της Cosa Nostra, τον Δημήτρη Λαμπάκη (που εικονίζεται με τον κ. Βελόπουλο), που ακούγεται σε τηλεφωνική συνομιλία να λέει σε θύμα των τοκογλύφων, βάζοντάς του το μαχαίρι στον λαιμό: «Να τα κάνεις χίλια, ρε Αλέξη, για να μη γαμ...με». Ούτε κι αυτόν γνωρίζει ο κ. Βελόπουλος; Ο Καραμπέρης κατεβαίνει στην Ημαθία μαζί του και παίρνει 4.500 σταυρούς. Το όνειρό του ήταν να μπει στη Βουλή. Τον πρόλαβε όμως ο εισαγγελέας...




Στέφανος Χίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου