ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Σημίτης “θάβει” τον Γιώργο για το Μνημόνιο


Μοιραστείτε το στο facebook







Βόμβα Σημίτη κατά του Γ. Παπανδρέου και ουσιαστικά δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας κι όλων όσοι έλεγαν ότι το Μνημόνιο ήταν ένα λάθος που οδήγησε τη χώρα στην..
καταστροφή.
Ο πρώην πρωθυπουργός, διαλύει και τους όποιους μύθους είχαν μείνει σχετικά με το πώς ο κ. Παπανδρέου μας έβαλε στο Μνημόνιο.


Η ομιλία του στις 23 Ιανουαρίου στο Ίδρυμα Heinrich Böll και το Freïe Universität του Βερολίνου, υπό τον τίτλο: «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο» είναι κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ και ειδικά για τους χειρισμούς του κ. Παπανδρέου. Διαβάστε τι λέει ο κ. Σημίτης:
«Η συμφωνία μεταξύ της ΟΝΕ και της Ελλάδας για την πολιτική, που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα, ώστε να της χορηγηθεί το σύνολο των δόσεων του συμφωνηθέντος δανείου, γνωστή ως Μνημόνιο, συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση». Και:
«Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση», θα προσθέσει.
Τι λέει ο κ. Σημίτης, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε και στο παρελθόν αποδομήσει τον κ. Παπανδρέου; Ότι το Μνημόνιο κάποιοι το έφτιαξαν στο πόδι, ότι δεν προετοιμάστηκαν ώστε να λειτουργήσει με καλό τρόπο για την Ελλάδα. Ότι δεν διαπραγματεύτηκε ο κ. Παπανδρέου καλύτερη συμφωνία και φυσικά ότι δεν πρόβλεψε πως η οικονομική ύφεση είναι πολύ μεγαλύτερη και πως το Μνημόνιο απλώς θα έβαζε τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση, όπως κι έγινε.
Η ομιλία του κ. Σημίτη έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, ωστόσο, αλλά γίνεται κι αυτός μετά Χριστόν προφήτης. Διότι μετά από δύο χρόνια ….βασανιστηρίων στον ελληνικό λαό όλοι μπορούν να κάνουν πλέον κριτική για τα λάθη που έγιναν.
Αν όμως ο κ. Σημίτης είναι σωστός με αυτά που λέει μια φορά, τότε ο Σαμαράς που είχε απομονωθεί το 2009 ως «προδότης» γιατί έλεγε ότι το Μνημόνιο είναι έγκλημα, πόσες φορές σωστός είναι;
Επίσης, η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού έχει σημασία καθώς γίνεται την ώρα που το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και προφανώς ο κ. Σημίτης θα επιθυμούσε μια πανηγυρική επάνοδο, έστω κι από την πίσω πόρτα.


Αλλά διαβάστε και για τον Προβόπουλο που λέει κι αυτός τα ίδια, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και τα …Ειδικά Δικαστήρια: Ο μετά την καταστροφή προφήτης, κ. Προβόπουλος


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου