ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιόνια - Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά..




Η χιονόπτωση συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή στα Γρεβενά. Το ύψος του χιονιού στην πόλη έφτασε τα 23 εκατοστά και...ανεβαίνει. Ειδικά οχήματα προσπαθούν να διατηρήσουν..
το οδικό δίκτυο ανοιχτό και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, όλη τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία στα Γρεβενά, ήταν στους -3.8 ° C στις 7:07πμ.


Ο Καιρός
Νεφώσεις με βροχές, στο Ιόνιο, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις από τη Στερεά και βορειότερα που αρχικά θα επηρεάζουν ακόμα και πεδινά τμήματα, περιμένουμε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012.


Οι χιονοπτώσεις γρήγορα, από τη Νότια Θεσσαλία και νοτιότερα θα περιορίζονται σε όλο και μεγαλύτερα υψόμετρα, ενώ στη Δυτική Μακεδονία, στη Βόρεια Θεσσαλία και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα είναι τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης στα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, αλλά σταδιακά στις Σποράδες θα μετατραπούν σε βροχές.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -12 έως 1 βαθμό, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από -4 έως 5, στην Ανατολική Ελλάδα από 0 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -1 έως 4 βαθμούς, στις Σποράδες από 2 έως 6 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς. Στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 16 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι, και στο Νότιο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί.


Χιονόνερο στα νοτιότερα και παράκτια τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι νωρίς το πρωί, φαινόμενα που σταδιακά στα πεδινά θα μετατραπούν σε βροχές με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε σχεδόν μέτριους.


Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού και στα ορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμό. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, με εξασθένηση από το απόγευμα.


Σε αρκετές περιοχές της χώρας η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία ενώ στην Εύβοια έχουν αποκλειστεί και χωρια. Ακόμη και στην Αττική σε αρκετές περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


Ποια σχολεια θα μείνουν κλειστά στην Αττική
Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη ορισμένα σχολεία στο νομό Αττικής, ενώ άλλα θα ανοίξουν μετά τις 10 το πρωί. Η λειτουργία κάποιων τρίτων θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για τα τελευταία, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης και οι δήμοι στην Ανατολική και Βόρεια Αττική έχουν καταχωρήσει στο διαδίκτυο τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να μάθουν οι γονείς νωρίς το πρωί εάν θα λειτουργήσουν τελικά τα σχολεία των παιδιών τους.
Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις των δήμων και των διευθυντών/ντριών Εκπαίδευσης του βόρειου και ανατολικού τομέα Αττικής, κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία τους δήμους Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Μελισσίων.
Εφόσον συνεχισθούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο ΠΝΑ (Νταού) Ραφήνας.
Το ίδιο ισχύει για το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της Ανθούσας, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των δήμων Γραμματικού, Μαραθώνα, Βαρνάβα.
Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν όλες οι σχολικές μονάδες στο δήμο Ωρωπίων.
Επίσης στις 10 το πρωί θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στους δήμους Βριλησσίων, Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα σχολεία του δήμου Κηφισιάς (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια).
Εάν δεν υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, στις 10 θα ανοίξουν επίσης όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη και Ολυμπιακό Χωριό.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Αχαρνών: στις 10 θα ανοίξουν τα 15ο, 19ο, 24ο ,26ο και 27ο Νηπιαγωγεία. Το ίδιο ισχύει για τα 11ο ,19ο, 21ο ,24ο ,25ο και 28ο Δημοτικά σχολεία.
Τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Επίσης κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του δήμου Μαρκοπούλου, καθώς - όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του δημάρχου - από αύριο προβλέπεται σαφής βελτίωση του καιρού με θερμοκρασία άνω των 5 βαθμών Κελσίου.
Έκλεισε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των χιονοπτώσεων
Έκλεισε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων λόγω των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων στα Γιάννινα και ακυρώθηκαν οι νυκτερινές πτήσεις της Olympic Air 808 και 809 από Αθήνα προς Ιωάννινα και αντίστροφα. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους οδικά αν τελικά το επιτρέψουν οι χιονοπτώσεις που συνεχίζονται αμείωτες.


Αλλά και το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, ακύρωσε απογευματινά και βραδινά δρομολόγιά του προς Θεσσαλονίκη και Βόλο καθώς και τα περισσότερα δρομολόγια προς χωριά του Νομού. Για την Αθήνα, προς το παρόν τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.


Στο μεταξύ ο Δήμος Ιωαννιτών, σε ανακοίνωση του, τονίζει ότι, σε ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κακοκαιρία. Μηχανήματα παρεμβαίνουν στο κεντρικό οδικό δίκτυο όλων των Δημοτικών Ενοτήτων για να απομακρυνθούν τα χιόνια και να παραμείνουν ανοικτοί δρόμοι, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις προσβάσεις προς τα δύο νοσοκομεία. Ταυτόχρονα γίνονται παρεμβάσεις στο εσωτερικό και δευτερεύον οδικό δίκτυο της πόλης. Συνολικά από τον Δήμο κινούνται περισσότερα από είκοσι μηχανήματα, δικά του αλλά και ιδιωτικά που έχουν μισθωθεί.


Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στη διάρκεια της νύχτας λόγω της μεγάλης ολισθηρότητας και σε περίπτωση ανάγκης να καλούν το 100 της Αστυνομίας, το 166 του ΕΚΑΒ ή τις Υπηρεσίες του Δήμου που θα έχουν προσωπικό Ασφαλείας όλο το 24ωρο.


Προβλήματα παρουσιάζονται και στις θαλασσιες συγκοινώνιες μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα ήταν να επικοινωνούν πρώτα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου