ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μέτωπο ΓΣΕΕ και …εργοδοτών απέναντι στην Τροϊκα!







Πόλεμο με την τρόικα και τις παράλογες απαιτήσεις της, άνοιξαν οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ. Η πολύωρη συνάντησή τους έβγαλε..
συμφωνία τριών σημείων για διατήρηση του κατώτατου μισθού, όχι στην περικοπή 13ου και 14ου μισθού και διατήρηση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή την ισχύ τους για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της σύμβασης.
Η επιστολή που θα συντάξουν θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό για να το έχει ως διαπραγματευτικό όπλο μια και ο κ. Παπαδήμος δε μπορεί να βάλει τις δικές του κόκκινες γραμμές.
Οι κοινωνικοί φορείς ζήτησαν επίσης να «παγώσουν» οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να μην ισχύσει η αύξηση 2,6% από 1.7.2012 που περιλαμβάνεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην ισχύσουν οι ωριμάνσεις, δηλαδή οι αυξήσεις τριετιών και πολυετιών.
Βεβαίως και υπήρξαν διάφορες απόψεις και αντιθέσεις αλλά η ουσία είναι ότι εργοδότες και ΓΣΕΕ επιχειρούν να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις της τρόικας.
Η επιστολή θα δοθεί στο Μαξίμου την Παρασκευή ώστε να συζητηθεί και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Να θυμίσουμε ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει θέσει τα ζητήματα αυτά από καιρό και μόνο σε ορισμένες απαιτήσεις της τρόικας μπορεί να ξανασυζητήσει κάποιες λεπτομέρειες. Ο δε πρωθυπουργός έχει πει ναι σε όλα στην τρόικα και απειλεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Αν οι δανειστές επιμείνουν τότε και ο Λ. Παπαδήμος θα πάει σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είναι casus belli για τους εργαζόμενους.




Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου