ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε την κυριαρχία της ΝΔ και παρέδωσε και το …πνεύμα







Την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ μετεκλογικά παραδέχθηκε σήμερα ο Α. Λοβέρδος, καθώς δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εάν δεν..
αποκτήσει αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση προς τη χώρα για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαρθρωτικές αλλαγές και να μην πτωχεύσει η χώρα και πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστό στο εξωτερικό και τους εταίρους – δανειστές μας. Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στις εκλογές θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που καταγράφουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις.


Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο κ. Λοβέρδος (για λογαριασμό και του κ. Βενιζέλου) είναι σαφές:
α) Στέλνει μήνυμα στους ΠΑΣΟΚους ότι και την επόμενη των εκλογών θα είναι στην κυβέρνηση, άρα να μην εγκαταλείψουν τώρα το κόμμα – μηχανισμό εξουσίας.
β) Επιχειρεί να εμφανίσει το παραπαίον ΠΑΣΟΚ ως «εγγυήτρια δύναμη» για την εφαρμογή του Μνημονίου και μετεκλογικά. Προσπαθεί έτσι να κρατήσει δυνάμεις του εξωτερικού, της εγχώριας διαπλοκής κ.λπ. που χάνει … ραγδαία.


Αυτό είναι το χαρτί που παίζει ο Λοβέρδος. Λέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει στην εξουσία και ότι μόνο με αυτό στην κυβέρνηση θα παραμείνει το μνημόνιο. Μιλά δηλαδή και στον κόσμο και τους «παράγοντες» που διαμορφώνουν και αποφάσιζαν ποιο θα είναι το πολιτικό σκηνικό.


Θα αρκούσε βεβαίως απλά να πει ότι θα στηρίξει τις διαρθρωτικές αλλαγές ψηφίζοντας τους σχετικούς νόμους στη Βουλή, αλλά το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια και χρειάζεται συσπείρωση, έστω και λίγη, μιας και βρίσκεται στο ναδίρ της εκλογικής του επιρροής.


Η συμμετοχή στην Κυβέρνηση ασφαλώς και δεν αφορά τους αντεξουσιαστές του ΠΑΣΟΚ, αλλά το είπε μήπως και κάποιος δεν μπορεί να αποχωριστεί την καρέκλα του. Περαιτέρω, αν υπουργοποιηθούν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ είναι ανασχετικός παράγων προς τη δημιουργία νέου κόμματος ή στη συστράτευση τους με τον Κουβέλη. Βοηθά έτσι να παραμείνουν και οι τελευταίοι οπαδοί
Χωρίς την απόλυτη εξουσία μπορούν να ζήσουν στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς 4-5 Υπουργεία όχι.
Έχει ενδιαφέρον βεβαίως το γεγονός ότι προεξοφλεί ο κ. Υπουργός μια συνεργασία, χωρίς να ρωτήσει το πρώτο κόμμα, που αν δεν βγει αυτοδύναμο, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα προχωρήσει επαναληπτικές εκλογές


Πάντως είναι αισιόδοξο το μήνυμα, καθώς προϋποθέτει ότι το Κίνημα θα έχει 30-40 βουλευτές και θα βγει έστω και οριακά δεύτερο κόμμα.




Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου