ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των καταθετών μας»





Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η είδηση στον τραπεζικό κόσμο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε την ανάκληση των αδειών τριών συνεταιριστικών τραπεζών:..
της συνεταιριστικής Λέσβου – Λήμνου, της Αχαϊκής καθώς και αυτής της Λαμίας.
«Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των καταθετών μας. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε», αναφέρει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, Απόστολος Πατέστος.
Και συνεχίζει: «Τα περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ που ήταν οι καταθέσεις μας θα επιστραφούν στους πελάτες και εκείνοι θα αποφασίσουν πώς θα τα διαχειριστούν».


Αυτό που κάνει όμως τον κύριο Πατέστο να ανησυχεί είναι το γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος πήρε αυτή την απόφαση τη δεδομένη χρονική στιγμή. «Το ζήτημα είναι γιατί η Τράπεζα σήμερα αποφάσισε αυτή την εξέλιξη. Όταν για παράδειγμα οι δείκτες, πέρα από την κεφαλαιακή επάρκεια, ήταν αρκετά καλοί για τη συνεταιριστική. Η κεφαλαιακή μας επάρκεια ήταν δεδομένη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν καταλαβαίνω δηλαδή γιατί έγινε σήμερα και δεν έγινε όταν υπήρχε επίτροπος εδώ. Το ερώτημα μου είναι ξεκάθαρο. Γιατί τώρα; Και μη μου πει κανένας, ιδίως από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι υπήρχε πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας, υπήρχε εδώ και επτά με οκτώ χρόνια. Άρα λοιπόν, γιατί δεν το έκανε πριν από χρόνια;».


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της συνεταιριστικής τράπεζας, οι δείκτες της είχαν αρχίσει να καλυτερεύουν με τις προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου και ο κόσμος είχε αρχίσει να δείχνει ξανά την εμπιστοσύνη του στην τράπεζα. «Δε θέλω να υποθέσω ότι ήταν σχεδιασμένο να μειωθούν οι συνεταιριστικές τράπεζες και σε κάποια φάση να καταργηθούν για να μειωθεί ο αριθμός τραπεζών στην Ελλάδα», αναρωτιέται.
Και πιστεύει ότι και το θέμα των δανείων έχει λήξει καθώς υποστηρίζει ότι αυτά θα μεταφερθούν σε άλλες τράπεζες. «Το μόνο που δεν μπορώ να ξέρω είναι εάν θα απολυθούν οι 37 εργαζόμενοι», καταλήγει ο πρόεδρος της συνεταιριστικής.


Από τη μεριά του πάντως και ο γενικός διευθυντής της συνεταιριστικής Λαμίας, Νίκος Μάλαμας, ξεκαθαρίζει ότι το θέμα των καταθετών είναι πλήρως διασφαλισμένο και οι καταθέσεις θα περάσουν σύντομα στα χέρια των πελατών τους. «Πρέπει να περιοριστούμε στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος. Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με τα 45 άτομα που εργάζονται εδώ», λέει χαρακτηριστικά.
Βέβαια, ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κωνσταντίνος Ραφτόπουλος, υποστηρίζει ότι μετά την ανάκληση της συνεταιριστικής στην περιοχή του, όλη η Αχαΐα θα αντιμετωπίσει προβλήματα. «Οι καταθέσεις ευτυχώς είναι εγγυημένες και περιμένουμε να μάθουμε τα νεότερα. Πάρα πολλά μέλη μας είχαν συνεργασία με τη συνεταιριστική όμως δεν γνωρίζουμε ποιοι και τι υποχρεώσεις είχαν προς την τράπεζα. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου