ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Τα φάρμακα που του δίνει ο Λοβέρδος είναι ληγμένα









Είχα πάρει κάτι γενόσημα του Λοβέρδου και μου είχαν φέρει λήθαργο. Με ξύπνησε ο φάκτορας. «Μικρέ, θα γράψεις κάτι για το ΠΑΣΟΚ; Γίνεται της … Πόπης το Κάγκελο», μου είπε – αυτά τα λόγια..
χρησιμοποίησε, γιατί ο Φάκτορας δεν βρίζει.
Έπιασα με το δεξί το κεφάλι μου και με το αριστερό μία φούχτα χάπια χύμα – απ’ αυτά που μοιράζει ο Λοβέρδος. «Όλα γύρω μου γυρίζουν. Σκέψεις, λέξεις, σχέσεις, όλα» (θα τραγούδαγε ο Σάκης).
Μου φάνηκε πως είδα τον Βενιζέλο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Κάθεται στην κορυφή του τραπεζιού, σαν τον Ιησού στο Μυστικό Δείπνο. Στα δεξιά του έχει τον Σκανδαλίδη και στα αριστερά του τον Κουκουλόπουλο. Η ταμπελίτσα μπροστά στον ένα γράφει «Γραμματέας ΠΑΣΟΚ». Από κάτω έχει κάτι μικρότερα γραμματάκια: «Αλευράς», γράφουν νομίζω. Δεν καταλαβαίνω, μπορεί να έγινε κάποιο λάθος.
Στο τραπέζι κάθονται ο Καρτάλης και η Ράπτη. Τους κατάλαβα γιατί ο καθένας τραβά μπροστά του το ταμπελάκι που γράφει «εκπρόσωπος τύπου» – δεν ήξερα ότι η θέση του Ελενόπουλου είναι τόσο περιζήτητη.
Διακρίνω ακόμη τον Λοβέρδο – μέσα από το πουλόβερ φαίνεται το γραμμωμένο σώμα του. Μιλά με τον Ευθυμίου, που συνεχίζει να μην κοιτά όποιον του μιλά. Είναι ακόμη η Διαμαντοπούλου, ο Χρυσοχοϊδης, ο Ρέππας. Αυτοί όμως είναι από την προηγούμενη φωτογραφία. Όλοι είναι αγουροξυπνημένοι. Πίνουν καφέ. Να φτιάξω και γω για μένα.
Η πόρτα ανοίγει συνέχεια. Μπαινοβγαίνουν ένας ασπρομάλλης κύριος και ένας άλλος, κρατάνε φακέλους και σημειώματα και όλο κάτι ψιθυρίζουν στο αυτί του νέου «μεγάλου αρχηγού».


Ο ασπρομάλλης κάτι μου θυμίζει από το παρελθόν. Ήταν εξ απορρήτων υπουργός του Σημίτη, ονόματι Ζαφειρόπουλος από την Ηλεία. Γύρισε ο Σημίτης στο ΠΑΣΟΚ;


Τον άλλον το είδα να έρχεται μαζί με την Ράπτη στα γραφεία. Είναι λέει ο άντρας της, Δατσέρης λέγεται, αλλά είναι ετερόφωτος, πυρηνικός γιατρός. Να τα σεβόμαστε τα βιογραφικά και να μην αφήνουμε υπαινιγμούς για νεποτισμό. Απλώς είναι ΠΑΣΟΚ.
Τώρα οι εικόνες περνούν η μία μετά την άλλη και ξεχωρίζουν δύσκολα. Ο Παπουτσής μιλά με την Λούκα και το ημερολόγιο πίσω τους γράφει «11 Μαρτίου 2012. Σοφρωνίου, αρχ. Ιεροσολύμων». Από το παράθυρο φαίνεται ο Λυκαβηττός – αχρείαστο θα μείνει το καινούργιο γραφείο… «Έλα στο Ζάππειο την Τετάρτη. Γίνε συνιδρυτής» του λέει αυτή. Εκείνος μιλά μέσα από τα μούσια του και μετά αυτή παραπονιέται στον Χάρη ότι δεν πήρε σαφή απάντηση. «Σου απάντησε, εσύ δεν κατάλαβες. Θα μείνει στο ΠΑΣΟΚ» της λέει ο Χάρης που κοντεύει να βγάλει μαλλιά στη γλώσσα για να πείσει τους ΠΑΣΟΚους να ασπαστούν τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό.


Καλά, μην νομίζετε ότι ο Παπουτσής θα μείνει μόνος του στο ΠΑΣΟΚ. Θα μείνει και ο Καρχιμάκης και θα αγωνιστεί, λέει, για την έδρα του. Θα δώσει μάχη για να πάρει μονοψήφιο ο Βενιζέλος – καλύτερα να δώσει κανένα φάκελο. Ξέρει αυτός πως γίνεται η δουλειά. Στη γωνία θα τον περιμένει το νέο αρχηγό.
Στη μία γωνία θα είναι αυτός και στην απέναντι γωνία ο Πάγκαλος, ο Ραγκούσης και 5 – 6 άλλοι βουλευτές. Είναι εκείνοι που δεν τους παίζουν τα παιδιά από το ρετιρέ της Ιπποκράτους. Αλλά και αυτοί χαζεύουν τα ταγιέρ της Διαμαντοπούλου στο ρετιρέ και περιμένουν να αποφασίσει τι θα κάνει. Μπορεί και εκείνη να περιμένει στη γωνία το Βενιζέλο (αν και οι κακόπιστοι λένε ότι θα την βάλει στο Επικρατείας για να την γλυκάνει).
Πάντως στην περιοχή γύρω από την Ιπποκράτους (μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου) ένα άσπρο μουστάκι τριγυρίζει και δεν ξέρει τι να κάνει. Να ανέβει πάνω; Να περιμένει κάτω με τον θυρωρό; Λέει και κάτι ακατάληπτα αριστερά για «άλλη» πολιτική, «άλλη» κοινωνία, αλλού γενικώς. Μπορεί να φταίει το ότι οι γύρω του είναι 10 και έχουν 11 γνώμες. Πάντως εγώ δεν βλέπω μέσα στην Ιπποκράτους να Φωτ-ίζει γι’ αυτόν. Αίφνης, η θολούρα τον πνίγει. Χάνεται μέσα σε ένα άπειρο, όπου ξεχωρίζει μόνο το μούσι του Γιομπαζολιά, ο Μαλέλης με τις γκόμενες του STAR και ο Παν-Παν. Από το Φάληρο δεν έστειλαν ακόμη τον Πάσχο;
Και γω πάσχω, γενικώς. Τα φάρμακα που δίνει ο Λοβέρδος δεν πιάνουν. Είναι ληγμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου