ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ο Καμμένος “βυθίζει” την Εμπορική Ναυτιλία

Μοιραστείτε το στο facebook




Επιπολαιότητα και ανευθυνότητα καταλόγισε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου σε.. πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο κ. Μιχελάκης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία».

«Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα μας», σχολίασε ο κ. Μιχελάκης.

«Δεν ξέρουμε εάν στόχος του είναι να τρομοκρατήσει και να διώξει από το νηολόγιο της χώρας, ελληνόκτητα και ξένα πλοία, εάν επιχειρεί να εξαπατήσει τους Έλληνες ή εάν επιδιώκει και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του «ΑΝΤ1», ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «με βάση το Μνημόνιο οι πιστωτές της χώρας μπορούν να κατάσχουν εμπορικά πλοία που έχουν υψωμένη την ελληνική σημαία, δεδομένου πως αυτά θεωρούνται ελληνικό έδαφος», επικαλούμενος το Αγγλικό Δίκαιο.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας. «Για αστεία πράγματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ)Θεόδωρος Βενιάμης, και τόνισε πως «δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να συμβεί κάτι τέτοιο». Ο κ. Βενιάμης, κάλεσε επίσης τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να «μην εμπλέκουν την ελληνική ναυτιλία στην οποιαδήποτε προεκλογική αντιπαράθεση».

Κύκλοι της Ακτής Μιαούλη επισήμαναν πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την ανεύθυνη τακτική Καμμένου είναι να υπάρξει κύμα φυγής ελληνικών πλοίων από το νηολόγιο, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία «χρειάζεται και το τελευταίο δολάριο από το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισρέει στη χώρα».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Φεβρουάριο το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρα μας ανήλθε σε 1,09 δισ. ευρώ έναντι 1,069 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Δηλαδή, κατέγραψε αύξηση 2%. Αντίθετα, ο ελληνικός στόλος κατέγραψε νέα πτώση κατά 3,8% τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, τα υπό ελληνική σημαία πλοία, χωρητικότητας άνω των 100 κόρων, ανέρχονταν τον Φεβρουάριο σε 2.002 πλοία ενώ τον αντίστοιχο περσινό μήνα ανέρχονταν σε 2.081. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Φεβρουάριο του 2010 ο ελληνικός στόλος αριθμούσε 2.126 πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου