ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Η Βουλή είχε εντοπίσει έγκλημα νομιμοποίησης εσόδων για τον Τσοχατζόπουλο με δόλο..

Μοιραστείτε το στο facebook




Το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής που συνεστήθη στη Βουλή για τα υποβρύχια και παρέπεμψε πριν από εννιά μήνες τον κ. Τσοχατζόπουλο στην τακτική δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της.. νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αποτέλεσε τη σπίθα που έκαψε τον πάλαι ποτέ «ωραίο Ακη» του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αποτελούσαν την πλειοψηφία, μπροστά στα αδιάσειστα στοιχεία δεν μπόρεσαν τότε να τον «προστατεύσουν», όπως έκανε παλιότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην εξεταστική για τα εξοπλιστικά TOR M1. Και με δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα στο πόρισμα, που δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατία», έδειξαν στην τακτική Δικαιοσύνη ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οι βουλευτές είχαν εστιάσει στην offshore εταιρία Torcasso -είχε εμπλακεί στις υποθέσεις υποβρυχίων και Βατοπαιδίου- την οποία «χρέωναν» στον Ακη Τσοχατζόπουλο. Χαρακτήριζαν μάλιστα την Torcasso ως τον υποδοχέα των «δώρων» που έπαιρνε για την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και ως όχημα για να περιέλθουν τα μαύρα αυτά χρήματα στη νομιμότητα.

Το απόσπασμα από τη σελίδα 99 του πορίσματος είναι χαρακτηριστικό: «Η τέλεση του εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων (σ.σ. από τον πρώην υπουργό) (…) τελέστηκε με ενότητα δόλου, την οποία αποδεικνύει η ίδρυση της εταιρίας Torcasso, με αποκλειστικό σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως όχημα τόσο για την είσπραξη του δώρου, όσο και την εισαγωγή του στη νόμιμη κυκλοφορία και την τελική περιέλευσή του στον πρώην υπουργό» αναφέρει το πόρισμα της Βουλής για τα υποβρύχια φωτογραφίζοντας την Torcasso ως πλυντήριο βρόμικου χρήματος. Να θυμίσουμε ότι η Torcasso ήταν η εταιρία από την οποία ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι αγόρασε το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Διαχειριστής της Torcasso, ωστόσο, μέχρι το 2010 δεν ήταν άλλος από τον εξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου Ν. Ζήγρα, με τα μέλη της επιτροπής να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αγοραπωλησία ήταν εικονική.

Πέρα όμως από αυτό η επιτροπή της Βουλής είχε συνδέσει ευθέως την Torcasso με τις παράνομες πληρωμές της κατασκευάστριας των υποβρυχίων Ferostaal, μέσω της εταιρίας ΜΙΕ του κ. Ματαντού, διά καταθέσεων στην τράπεζα Morgan Stanley της Ζυρίχης. Κι αυτό γιατί το άνοιγμα των λογαριασμών της Torcasso στην Κύπρο αποκάλυψε ότι την κρίσιμη περίοδο 1999-2000 υπάρχουν εμβάσματα από τη Morgan Stanley προς την Torcasso ύψους 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου