ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι “νταβατζήδες” επιμένουν: συγκυβέρνηση

Μοιραστείτε το στο facebook





Χθες στο Αιγάλεω ο Σαμαράς ήταν σαφής και κατηγορηματικός: Τη συγκυβέρνηση δεν την θέλει η ΝΔ, αλλά τριών ειδών διαπλεκόμενα συμφέροντα: Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, όλα.. εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και όσοι – εντός κι εκτός Ελλάδος – θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη.
Δεν γνωρίζω αν είχε διαβάσει τις κυριακάτικες εφημερίδες, αλλά όσα είπε χθες επιβεβαιώνονται στον σημερινό Τύπο. Μετά τους ξένους που δε θέλουν να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα ή προτιμούν έναν Παπαδήμο για καμιά διετία τουλάχιστον, την εργολαβία επηρεασμού της κοινής γνώμης παίρνουν οι ντόπιοι συνεργάτες τους. Με Δούρειους Ίππους τις εφημερίδες, οι επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από αυτές και που θέλουν «βολικούς και σταθερούς» πρωθυπουργούς σαν τον κ. Λουκά, ξεκινούν εκστρατεία πειθούς του ελληνικού λαού. Αλλά πειθούς… μονόπαντα.

Πάρτε για παράδειγμα το “Βήμα της Κυριακής” το οποίο έχει πρώτο θέμα με τίτλο «Σενάρια χάους για την επόμενη ημέρα». Κι αμέσως μετά δήλωση του Ευ. Βενιζέλου που λέει ότι αν επαληθευτούν τα γκάλοπ δε θα ξέρουμε ούτε που πάμε ούτε για ποια χώρα μιλάμε.
Από την άλλη, το “Έθνος της Κυριακής”, κάνει λόγο για σενάρια τρόμου, για κάλπη αίνιγμα και για φόβους να μην ξεπεράσουν τα δύο κόμματα το 50%. Το δε… αντιμνημονιακό “Πρώτο Θέμα” έχει και δημοσκόπηση που δίνει ποσοστά 40% σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα «έξυπνης» δημοσιογραφίας, που υποτίθεται πως είναι πολιτικώς ορθή αλλά που ύπουλα περνά μηνύματα στον κόσμο που τις διαβάζει. Το ίδιο κάνουν άλλωστε και τα κανάλια.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια οργανωμένη προσπάθεια των νταβατζήδων της ενημέρωσης να πείσουν τον κόσμο ότι δεν πρέπει να επικρατήσει το… χάος. Ακριβώς το ίδιο έλεγαν κάθε φορά που ήταν να ψηφιστούν τα Μνημόνια, ότι θα επικρατήσει το χάος να δεν περάσουν τα μέτρα. Για ανάλογο χάος έκαναν λόγο και με την υπόθεση του Κυπριακού και το Σχέδιο Ανάν.

Προφανώς θεωρώντας ηλίθιο τον ελληνικό λαό, έχουν αρχίσει να παίζουν τα παιχνίδια τους.

Πρώτο και βασικό παιχνίδι: Όλοι είναι ίδιοι. Και ο Βενιζέλος που συνέταξε, επόπτευσε και εφάρμοσε τα Μνημόνια και ο Σαμαράς που από την πρώτη στιγμή φώναζε τα εγκλήματα του Μνημονίου. Και το ΠΑΣΟΚ που ξεπούλησε τη χώρα μέσα σε δύο χρόνια και η ΝΔ που άφησε το χρέος εκεί που θέλουν να το πάνε τώρα το …2030.
Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, σύμφωνα με τις εφημερίδες ότι δεν έγινε και τίποτε αν ψηφίσετε το Βενιζέλο.

Από την άλλη, επειδή οι νταβατζήδες φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού και είναι αυτοί που περισσότερο φοβούνται μια χρεοκοπία, παρά οι καμένοι και καημένοι πολίτες, προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Αν για παράδειγμα καταρρεύσει η οικονομία επειδή δε θα σχηματίζεται κυβέρνηση ή επειδή ο Τσίπρας μπορεί να γίνει… πρωθυπουργός, οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι επιχειρηματίες που έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζονται τις δουλειές.

Σου λένε, λοιπόν, αν πείσουμε τον κόσμο να μην ψηφίσει… χάος θα σώσουμε κι εμείς τις μεγάλες μας μπίζνες. Είναι εργολάβοι, εθνικοί προμηθευτές, τραπεζίτες, μανατζεραίοι, σύμβουλοι κι άλλοι που τρώνε από τις σάρκες της χώρας.
Προφανώς για κάποιους από αυτούς υπάρχουν δύο λύσεις: Παπαδήμος (ή κάθε πρόθυμος Παπαδήμος) ή χάος, κατά το Καραμανλής ή τανκς.

Έτσι, όμως, φαλκιδεύεται η ελεύθερη βούληση του κόσμου, το μοναδικό δικαίωμα που έχει για να δείξει τη δύναμή του.
Κι όλα αυτά μάλιστα προτού καν δούμε τα προγράμματα των κομμάτων. Τι λέει π.χ. ο Σαμαράς, τι σκοπεύει να κάνει ο Βενιζέλος, ποια η πρόταση εξόδου από την κρίση της Αριστεράς.

Αν πάμε έτσι σε προεκλογική περίοδο και εκλογές, είναι σίγουρο ότι θα έρθουν μέρες ανωμαλίας. Ας επιλέξει ο κόσμος χωρίς εξαρτήσεις τι θέλει για το μέλλον του, κι ας αφήσουν οι διαπλεκόμενοι τη μηχανή παραπληροφόρησης.

Αυτή είναι η μόνη ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου