ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Κόμμα αρνείται να πάρει την κρατική χρηματοδότηση!

Μοιραστείτε το στο facebook



Τα κόμματα παίρνουν κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκλογικών τους δαπανών. Όμως ο γραμματέας ενός από τα κόμματα αυτά δήλωσε ότι.. θα σταματήσουν να παίρνουν τέτοια χρηματοδότηση.
Και πριν βιαστείτε να χαρείτε κανένα από τα ελληνικά κόμματα δεν το έχει δηλώσει αυτό. Και σιγά μην το έκαναν. Πρόκειται για το κόμμα του “Οίκου των Ελευθεριών” στην Ιταλία.

Ο Αντζελίνο Αλφάνο, γραμματέας του μπερλουσκονικού "Οίκου των Ελευθεριών", ανακοίνωσε ότι το κόμμα του πρόκειται να σταματήσει να λαμβάνει την κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των εκλογικών δαπανών. «Θέλουμε να προωθήσουμε μια μεγάλη καινοτομία στο ιταλικό πολιτικό σκηνικό: θα λειτουργήσουμε ως κινητήρια δύναμη και η πρώτη μας πρωτοβουλία αφορά την ολική αυτοχρηματοδότηση του κόμματός μας. Θα σταματήσουμε να λαμβάνουμε την κρατική χρηματοδότηση διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, μόνο με την βοήθεια όσων θέλουν να στηρίξουν τις πολιτικές μας ιδέες», δήλωσε ο Αλφάνο.

Ο γραμματέας του "Οίκου των Ελευθεριών" προσέθεσε ότι «θα υπάρχει ένα ανώτατο όριο για την καταβολή χρηματικής στήριξης από μέρους των πολιτών, ώστε όσοι προσφέρουν την αρωγή τους, να μην μετατραπούν σε ιδιοκτήτες των κομμάτων», ενώ υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ειλικρινή πολιτική πρόθεση, που δεν σχετίζεται με τις οικονομικές δυνατότητες του ιδρυτή του κόμματος, Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Υπενθυμίζεται ότι η όλη δημόσια συζήτηση, σχετικά με τη στήριξη των πολιτικών κομμάτων με κονδύλια του ιταλικού κράτους, πήρε μεγάλη έκταση μετά το ξέσπασμα του πρόσφατου σκανδάλου υπεξαίρεσης δημοσίων χρηματοδοτήσεων, στους κόλπους της Λέγκα, αλλά και του κεντρώου κόμματος "Μαργαρίτα".

Μετά τη διαπίστωση ότι τα κόμματα, έως τώρα, έχαιραν σχεδόν απεριόριστης ελευθερίας στη χρήση των "εκλογικών αποζημιώσεων", οι μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, είχαν αποφασίσει να μην εισπράξουν την επόμενη δόση της δημόσιας χρηματοδότησης -ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ- που θα έπρεπε να καταβληθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η απόφαση του κεντροδεξιού "Οίκου των Ελευθεριών" να βασισθεί μόνο στη στήριξη ιδιωτών, είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη θέση της άλλης μεγάλης πολιτικής δύναμης της Ιταλίας, του προοδευτικού "Δημοκρατικού Κόμματος", που θεωρεί ότι «η δημόσια χρηματοδότηση, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας και αυστηρούς ελέγχους, πρέπει να παραμείνει, για να μην εξελιχθεί η πολιτική σε υπόθεση που αφορά μόνον τους δισεκατομμυριούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου