ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σύσκεψη για τις πυρκαγιές στα Γρεβενά..

Μοιραστείτε το στο facebook







Η απροσεξία και η αμέλεια του ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο φυσικό περιβάλλον με δυσάρεστες συνέπειες για το μέλλον του τόπου μας, τόνισε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης.. κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Η συνεδρίαση, της οποίας το θέμα αφορούσε την αντιπυρική περίοδο, ξεκίνησε με την ενημέρωση από την πλευρά του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Καίσαρη για το μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών (166) που προκλήθηκαν κατά τον μήνα Μάρτιο στο Δήμο Γρεβενών, με τραγικό απολογισμό τόσο σε δασικές εκτάσεις όσο και σε περιουσίες ιδιωτών. Καταστροφές οι οποίες κατά τον κ. Καίσαρη οφείλονται στην αμέλεια των πολιτών.

Ένα νούμερο που τρομάζει τόνισε ο Δήμαρχος και ζήτησε τόσο από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων όσο και από τους Δημότες να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών, ενώ δήλωσε ότι από την πλευρά του δήμου θα γίνονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την αντιμετώπιση των όποιων φαινομένων που έχουν σχέση με την πρόκληση πυρκαγιών.
Δεσμεύθηκε ότι σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα καταγραφή όλων των πυροσβεστικών κρουνών και θα αντικατασταθούν όσοι έχουν πρόβλημα, με σχετική εργολαβία. Τόνισε επίσης ότι σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Γρεβενών καθώς και τα μέλη των Εθελοντικών Ομάδων θα καθοριστούν περιπολίες, ενώ θα δοθεί βαρύτητα και στον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών.

Επισήμανε επίσης ότι κατά την θερινή περίοδο ο Δήμος Γρεβενών μέσω των τοπικών Μ.Μ.Ε. θα καλεί τους δημότες να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και την ευαισθητοποίηση τους για τη σωτηρία των δασών.
Τέλος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο σωστός συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες και την αρωγή των πολιτών, θα συμβάλλει στην αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων για το δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου