ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ποιος θα δώσει ελπίδα στους ανέργους;

Μοιραστείτε το στο facebook



Προβοκάτσια της Στατιστικής Υπηρεσίας. Πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου και ανακοίνωσε τον αριθμό των ανέργων. Πώς το επέτρεψε αυτό ο Βενιζέλος; Γιατί άφησε να δημοσιευτούν.. στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του; Ντροπή, είναι δάκτυλος της… ΝΔ. Μάλλον ο Σαμαράς έχει κάποιον μέσα στην ΕΛΣΤΑΤ και ανακοινώνει δυσάρεστες ειδήσεις, την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να μας πείσει ότι έσωσε την Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, θα κάνουν Πάσχα άνεργοι, το 21,8% του ενεργού πληθυσμού ή 1.084.668 Έλληνες. Σ’ αυτούς φαντάζομαι ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Τσοχατζόπουλος, διότι πέρασε τα 70 και ο κ. Βενιζέλος διότι έχει δουλειά αυτός: Να αποδιαλύσει το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που δε μας ενδιαφέρει καθόλου. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.

Στα σοβαρά τώρα. Η Ελλάδα και πρώτη η Ισπανία βρίσκονται σε δεινή θέση σε ότι αφορά την ανεργία. Και να υποθέσουμε ότι η Ισπανία έχει 23% γιατί δε δοκίμασε τη συνταγή της τρόικας. Η Ελλάδα που τη δοκίμασε και που έπρεπε να έχει σωθεί γιατί βρίσκεται στην κατάσταση αυτή;

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο 21,8% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2012 από 14,8% που ήταν τον Ιανουάριο του 2011 και 21,2% το Δεκέμβριο του 2011 της περσινής χρονιάς.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 344.913 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 46,6%) και κατά 32.331 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011 (αύξηση 3,1%) και ανήλθαν σε 1.084.668 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 363.369 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (μείωση 8,6%) και κατά 25.953 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,7%), διαμορφούμενοι σε 3.880.120 άτομα.

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 21.066 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2011 (αύξηση 0,6%) και μειώθηκαν κατά 2.965 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2011 (μείωση 0,1%) και διαμορφώθηκαν σε 3.342.853 άτομα.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα ήρθε τούμπα και η ανεργία έχει γίνει το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας. Και θα έπρεπε να αποτελέσει και νούμερο ένα θέμα για την προεκλογική περίοδο.

Ας αφήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον Ακη να πορεύεται όπως αυτός αποφάσισε κι ας πιάσουν τα σοβαρότερα. Διότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων στις εκλογές. Πάνω από ένα εκατ. Έλληνες δεν έχουν δουλειά και αυτοί είναι εν δυνάμει ψήφοι διαμαρτυρίας. Είναι εύκολο να στραφούν και κατά της ΝΔ σε περίπτωση που δεν παρουσιαστεί ένα σοβαρό πρόγραμμα ανοικοδόμησης της χώρας. Με ανάπτυξη και περισσότερες δουλειές. Το Ζάππειο 3 πρέπει να εστιάσει ακριβώς στην αναπτυξιακή προσπάθεια. Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις είναι για τα κανάλια, ο κόσμος θέλει έργα, κι από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά.

Ο κίνδυνος για τη ΝΔ δεν προέρχεται από τον Βενιζέλο. Αυτός μας έφερε εδώ που είμαστε. Προέρχεται από τον Τσίπρα και τις άλλες δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις που θέλουν να βουτήξουν στη δεξαμενή των ανέργων.
Και στο κάτω – κάτω , υπάρχει ιερότερο πράγμα από το να δώσεις στον πολίτη την ελπίδα να ζήσει με αξιοπρέπεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου