ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ποιοί θα πληρώσουν την προεκλογική εκστρατεία του Χρυσοχοΐδη για τους λαθρομετανάστες;

Μοιραστείτε το στο facebook





Την ώρα που οι δομές κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα μας καταρρέουν η μία μετά την άλλη, έρχεται ένα ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” να βάλει φωτιά στην..
ήδη εύφλεκτη κοινωνική συνοχή. Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα αναφέρει ότι, ίσως και εντός του Σαββατοκύριακου, ετοιμάζεται να λειτουργήσει όπως-όπως το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Και ως εδώ δεν θα μας έκανε εντύπωση τίποτε περισσότερο από τη μεγάλη πρεμούρα του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κ. Χρυσοχοΐδη να λειτουργήσει οπωσδήποτε πριν από τις εκλογές αυτό το κέντρο, αν δεν διαβάζαμε ότι για τη στέγαση των μεταναστών θα χρησιμοποιηθούν τετράκλινοι οικίσκοι με δύο τουαλέτες, δύο μπάνια, θερμοσίφωνα και… Εύλογα αναφύονται τα εξής ερωτήματα: 1) Όταν στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχει ούτε σαπούνι στις (ενίοτε κοινόχρηστες, ανά δέκα θαλάμους) τουαλέτες, όταν οι κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα στοιβάζονται σα σαρδέλες στα κελιά τους και όταν χιλιάδες Έλληνες έχουν μετατραπεί σε νεοαστέγους οι οποίοι δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, είναι δυνατόν στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών -λαθρομεταναστών, για να μην ξεχνιόμαστε, που υποτίθεται ότι θα περιμένουν τον επαναπατρισμό τους- οι συνθήκες να είναι όχι απλώς καλύτερες από ένα τυπικό κέντρο νεοσυλλέκτων στρατευσίμων, αλλά να προσομοιάζουν σε συνθήκες παιδικών κατασκηνώσεων “πέντε αστέρων” 2) Αν οι οικίσκοι στην Αμυγδαλέζα προϋπήρχαν και απλώς είχαν εναποτεθεί εκεί προς αποθήκευση, δεν υποτίθεται ότι ο ρόλος τους είναι να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για τη μαζική στέγαση πληθυσμού μετά από έκτακτες φυσικές καταστροφές; 3) Τον περασμένο χειμώνα, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης διέτασσε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για να πεταχτούν έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρουφ οι νεοάστεγοι που είχαν καταφύγει εκεί για να προστατευθούν από το δριμύ ψύχος, γιατί δεν επεδείκνυε την ίδια σπουδή ο κ. Χρυσοχοΐδης για τη χρησιμοποίηση των οικίσκων προκειμένου να στεγαστούν; 4)Ποιος και με ποιες διαδικασίες πήρε τη “δουλειά” της εγκατάστασης των κλιματιστικών μονάδων στους οικίσκους; 5) Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι μονάδες ήταν ήδη εγκατεστημένες στους οικίσκους, ποιος θα πληρώνει το εξαιρετικά υψηλό κόστος λειτουργίας τόσων ενεργοβόρων μονάδωνκλιματισμού; (Να θυμίσουμε ότι, όταν τέτοιοι οικίσκοι στεγάζουν π.χ. σεισμοπλήκτους, οι τελευταίοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εξ ιδίων πόρων το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν.)
Υπάρχουν απαντήσεις για όλα αυτά; Ή μήπως πρέπει να δεχτούμε στωικά ότι όλοι εμείς, τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, θα πληρώσουμε την “πέντε αστέρων” προεκλογική εκστρατεία του κ. Χρυσοχοΐδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου