ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Η παρακολούθηση πορνό επιβραδύνει τον εγκέφαλο!

Μοιραστείτε το στο facebook




Επιστήμονες ερευνητές στην Ολλανδία ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια, όταν παρακολουθούμε πορνογραφία, κάτι που σημαίνει πως δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή.. σε αυτό που βλέπουμε.

Χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες, μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα δώδεκα γυναικών, που ήταν όλες ετεροφυλόφιλες, πριν την εμμηνόπαυση, και έπαιρναν ορμονικά αντισυλληπτικά χάπια, την ώρα που παρακολουθούσαν πορνογραφικά βίντεο, ειδικά γυρισμένα για να προκαλέσουν τον ερεθισμό γυναικών.

Παράλληλα, οι γυναίκες παρακολούθησαν και ένα άλλο βίντεο, για λόγους σύγκρισης, με θέμα του τα τροπικά ψάρια.

Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν πως την ώρα που παρακολουθούσαν το σκληρό πορνό, λιγότερο αίμα κατευθύνονταν προς τον βασικό οπτικό φλοιό του εγκεφάλου τους, κάτι που είναι αντίθετο με αυτό που συνήθως συμβαίνει όταν παρακολουθούμε βίντεο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι πολύ πιθανόν, ο εγκέφαλός μας να αναγνωρίζει την «ερωτική» πορεία του τι παρακολουθούμε, να ξέρει τι πρόκειται να ακολουθήσει, και να στέλνει αίμα σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου, αντί σε αυτήν που επεξεργάζεται τις εικόνες. Με άλλα λόγια, να επιβραδύνει την λειτουργία του. Να μας αποχαυνώνει.

Συνεπώς, οι παλιοί σχολάρχες και οι μαμάδες μπορεί να είχαν εν μέρει δίκιο όταν επέμεναν ότι η πολύ μ……α μπορεί και να μας τυφλώσει!

slate.com
S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου