ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

“Παραμυθιάζουν” τον Παπαδήμο ότι μπορεί να κάνει κόμμα και να γίνει και εθνικός ηγέτης

Μοιραστείτε το στο facebook





Αν έχουμε καταλάβει καλά, ο Λουκάς Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός για μια χρήση. Τέλειωσε το PSI, πέτυχε σύμφωνα με τα λεγόμενά του, και τώρα ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του..
Ούτε εκλεγμένος είναι, αλλά ούτε μπορεί να χειριστεί κρίσιμα θέματα όπως τα εθνικά και άλλα.

Αν λοιπόν έχουμε καταλάβει καλά, κι αν δεν παίζεται κάποιο παιχνίδι πίσω από την πλάτη μας, ο κ. Λουκάς στις 6 ή 13 Μαΐου θα είναι παρελθόν. Kάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Τα λέμε όλα αυτά διότι ο κ. πρωθυπουργός πήγε στην Κύπρο και μόνο που δεν έλυσε το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά.

Να πάει ταξίδια αναψυχής, να δει τον Χριστόφια και τα άλλα αδέρφια, να κάνει και ορισμένες εθιμοτυπικές δηλώσεις, να το καταλάβουμε. Κανείς όμως δεν τον εξουσιοδότησε για τίποτε παραπάνω. Κι όπως όλοι γνωρίζουν καλά, στη διπλωματία ένα λάθος πληρώνεται ακριβά.

Τα ρεπορτάζ από το νησί ήταν συγκινητικά. Ο κ. Παπαδήμος ατένισε τον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, πέρασε από τάφους ηρώων και πήγε να μιλήσει και στην κυπριακή Βουλή. Τι τις ήθελε όμως τις δηλώσεις και τα μηνύματα προς την Τουρκία; Για να κάνει τον καλό στην Κύπρο ή μήπως γιατί αποφάσισε να στήσει πολιτική καριέρα;
Είπε ότι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα καταστεί εφικτή μόνο μετά την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού και κατέστησε σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην επανένωση της Κύπρου. «Η Ελλάδα», υπογράμμισε, «όπως και ο κυπριακός ελληνισμός, δεν αποδεχόμαστε τη διχοτόμηση». «Ο κοινός μας αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού είναι συνυφασμένος με την προσήλωσή μας στην εξεύρεση συνολικής και αμοιβαία αποδεκτής λύσης του Κυπριακού. Για το σκοπό αυτόν υποστηρίζουμε σταθερά τη συνέχιση των απευθείας συνομιλιών, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Παπαδήμος, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, αντί αυτών των συνομιλιών, άλλα σχήματα, όπως τετραμερή ή πενταμερή (διάσκεψη), ούτε άλλες μέθοδοι διαπραγμάτευσης, που κατά καιρούς προωθεί η Τουρκία».
Όπως εξήγησε, «απορρίψαμε όλα αυτά τα σχήματα διότι στην πραγματικότητα αγνοούν την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος-μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε.» και στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι η Αθήνα υποστηρίζει την εφαρμογή των Αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες, όπως είπε, «μετά την τουρκική εισβολή προκρίνουν, όλες, τη μέθοδο των δικοινοτικών διαπραγματεύσεων και αξιώνουν σεβασμό στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους».

Οι αποφάσεις αυτές, συνέχισε, αποτελούν τη βάση εξεύρεσης συμπεφωνημένης λύσης της εσωτερικής διάστασης του Κυπριακού: τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία κυριαρχία και μία ιθαγένεια.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η λήξη της κατοχής και του εποικισμού αποτελεί ζωτική ανάγκη για τον κυπριακό ελληνισμό, για την αποκατάσταση των θεμελιωδών ελευθεριών και των δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων πολιτών, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, για την αδιαίρετη κυριαρχία, ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία του κυπριακού λαού.
Η Τουρκία, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, πρέπει να καταλάβει ότι «στην ευρωπαϊκή μας γειτονιά οι μεταξύ μας σχέσεις δεν καθορίζονται, και δεν μπορούν να καθορίζονται, από τη στρατιωτική ισχύ ή και απειλή, αλλά από το σεβασμό σε ευρωπαϊκές αρχές και αμοιβαίες υποχρεώσεις – και ότι ζητήματα όπως εκείνο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα διασφαλίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ καλύτερα από οιαδήποτε στρατιωτική δύναμη».

Κατά την επίσκεψή του εξάλλου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα μνημείο πατριωτισμού, σύμβολο μεγάλων ηθικών αξιών. «Ήρθαμε εδώ», δήλωσε, «για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πεσόντες, στους Έλληνες και στους Ελληνοκυπρίους, και γενικότερα στους ήρωες του κυπριακού αγώνα. Οφείλουμε όλοι να δικαιώσουμε τις θυσίες τους με το να αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο.
Αναφέραμε όλες τις δηλώσεις για να καταλάβετε ότι ο κ. Παπαδήμος ουσιαστικά δεν είπε κάτι παραπάνω απ’ ότι λέγεται καθημερινά. Μία από τα ίδια.

Ο βασικός λόγος, λοιπόν, της επίσκεψής του είναι ακριβώς η οικοδόμηση του ρόλου που θέλει να παίξει στο μέλλον στην Ελλάδα. Προφανώς κάποιοι τον έχουν παραμυθιάσει ότι μπορεί να είναι η χρυσή εφεδρεία ή να φτιάξει και κόμμα Παπαδήμου.

Τα πρόθυμα media τον αποθεώνουν κάθε φορά που μιλά, αυτό θα κάνουν και το Σαββατοκύριακο. Οικοδομεί το προφίλ του ηγέτη, γι’ αυτό πέρασε και μια βόλτα από τη μαρτυρική Κύπρο. Το ίδιο δεν έκανε άλλωστε και ο Βενιζέλος μόλις εξελέξη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;
Η Κύπρος και το πρόβλημά της «πουλάει» ακόμη, όπως πουλάνε και τα ελληνοτουρκικά, γι’ αυτό και ο Παπαδήμος προσπαθεί να κάνει μαθήματα και πρακτική.

Όμως, τα εθνικά θέματα δεν είναι ευρώ και οικονομία. Δεν είναι PSI και ΕΚΤ, ούτε δανειστές και ΔΝΤ.

Ας αφήσουν λοιπόν τα κόλπα οι επικοινωνιολόγοι που πολιορκούν τον κ. Παπαδήμο. Στο κάτω – κάτω της γραφής, αν ήθελε να πει κάτι σοβαρό και να ξεχωρίσει, ας έστελνε μήνυμα στην Αγκυρα για την ΑΟΖ ή για την εκμετάλλευση από Ελλάδα και Κύπρο του πλούτου που κρύβεται στα νερά του Αιγαίου.
Όμως, αυτά είναι «καυτά» θέματα, δεν είναι παίξε γέλασε για τους τεχνοκράτες.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου