ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αναποφάσιστος δεξιός: Γιατί θα ψηφίσω ΝΔ

Μοιραστείτε το στο facebook






Μπήκαμε αισίως στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαίου. Οι φετινές εκλογές έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιο κρίσιμες για την Ελλάδα αλλά και πιο.. απρόβλεπτες ως προς το αποτέλεσμα και κατά συνέπεια ποιος θα κυβερνήσει. Γενικά το πολιτικό σύστημα πλέον ευτελιστεί με τον ελληνικό λαό να θέλει να «τιμωρήσει» τα μεγάλα κόμματα ψηφίζοντας μικρότερα. Έτσι διακρίνουμε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να κατευθύνονται προς την μεριά του Κουβέλη και του Τσίπρα, και ανάλογα ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να στηρίζουν την μεριά Καμμένου ακόμα και άκρα δεξιά όπως Χρυσή Αυγή.

Οι ιδέες μου από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης μου ταυτίζονται με τις φιλελεύθερες ιδέες της δεξιάς. Φέτος έχουμε μπει σε μία διαδικασία να σκεφτόμαστε ακόμα τι να ψηφίσουμε και δεν κρύβω πως και εγώ ανήκω στο ποσοστό των αναποφάσιστων δεξιών. Πριν λίγο καιρό όμως, βλέποντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και συνδυάζοντας τις, με στοιχεία του παρελθόντος, (εκλογικές διαδικασίες 2007 και 2009) που θα αναλύσω παρακάτω, κατάλαβα ότι τελικά μέσα σε όλο αυτό το πολιτικό χάος, μπορεί να ξαναβγεί πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή εκείνοι που έταζαν προεκλογικά το 2009 το αξέχαστο και προκλητικό «Λεφτά Υπάρχουν» και αφότου πήραν την κυβέρνηση έφεραν το ΔΝΤ με μία σειρά απάνθρωπων μέτρων του στήριξαν ΠΑΣΟΚ-ΛΑ.Ο.Σ.- Ντ. Μπακογιάννη.

Πως μπορεί να βγει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ; Εδώ είναι το παραδοσιακό μυστικό που γίνεται κάθε φορά σε εκλογές και το αναδεικνύουν και τα στατιστικά στοιχεία των εθνικών εκλογών του 2007 και του 2009. Ας κάνουμε μία μικρή ανάλυση: στις εκλογές του 2007 τις οποίες κερδίζει η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, η Ν.Δ. είχε πάρει περίπου 3.400.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ περίπου 3.000.000. Στις εκλογές του 2009 και όταν η δημοτικότητα του Καραμανλή είχε πέσει και με το «Λεφτά Υπάρχουν» του Παπανδρέου η Ν.Δ. πήρε περίπου 2.400.000 ψήφους σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που συγκέντρωσε και πάλι περίπου 3.000.000 ψήφους. Τι δείχνει αυτό; Ότι οι βολεμένοι και μη ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνουν όλο τον καιρό σκληρή κριτική στο κόμμα τους αλλά στο τέλος συσπειρώνονται και είναι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν στις δύο τελευταίες εθνικές εκλογικές διαδικασίες.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι μπορεί στο τηλέφωνο να λένε πως στηρίζουν κόμματα όπως αυτά της Δημοκρατικής Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και των οικολόγων, όμως όταν έρθει η ώρα της κάλπης η παραδοσιακή τους συσπείρωση μπορεί το μεγαλύτερο ποσοστό εκείνων να τους ξαναφέρει πίσω στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ έστω και με την πρόφαση ενός νέου Προέδρου (συνενόχου του Παπανδρέου) και μίας αριστεροχαρούμενης πλεύσης του «νέου» ΠΑΣΟΚ.

Για όλα όσα προανέφερα και επειδή θα ήταν μεγάλο λάθος να μας κυβερνήσει πάλι ως πρώτο κόμμα εκείνο που μας έφερε στον γκρεμό θα στηρίξω εκείνο το κόμμα το οποίο μπορεί να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγάζει την αύρα αλλαγής του συστήματος και πάνω από όλα επειδή ζητάει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την συμπόρευση μαζί του για να ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ η Ελλάδα να βγει από αυτήν την κρίση και να συνεχίσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στηρίζουμε την Νέα Δημοκρατία και συσπειρωνόμαστε και εμείς όλοι μαζί (αναποφάσιστοι δεξιοί, δεξιοί του Καμμένου, της Χρυσής Αυγής και της Ντόρας). Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα βάσιμο χωρίς να λέει ότι «Λεφτά υπάρχουν. Ας στηρίξουμε τις αλήθειες, να καταφέρει η Ελλάδα να ορθοποδήσει, να αναπτυχθεί.
Ας στηρίξουμε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Χρήστος Χριστοδούλου στο ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου