ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΤ: Πως ο Βενιζέλος εξαφανίζει επιδόματα – Άλλο ψήφισαν και άλλο συμφώνησαν

Μοιραστείτε το στο facebook










Για λαθροχειρία του Ε. Βενιζέλου κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό του ο «Ελεύθερος Τύπος», στο οποίο αποκαλύπτει πως παραποίησαν παράγραφο του Μνημονίου μετά τη ψήφισή του και ανέβασαν τις περικοπές...
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και αρχικά είχε αποφασιστεί οι κοινωνικές δαπάνες να περικοπούν κατά 2 δισ. ευρώ τη τριετία 2013-2015, σύμφωνα με το κείμενο του Μνημονίου 2 που εγκρίθηκε από τη Βουλή. Τελικά, όμως αναφέρει, σύμφωνα με το κείμενο του ΔΝΤ και της ΕΕ οι κοινωνικές δαπάνες θα περικοπούν κατά 3 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.

«Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο αγγλικό κείμενο του Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή και έχει περιληφθεί στο ν. 4046/2012, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε μία «αναθεώρηση των κοινωνικών προγραμμάτων με σκοπό να προσδιορίσει πρόσθετα μέτρα περικοπών ύψους 1% του ΑΕΠ που θα ληφθούν την τριετία 2013-2015»», τονίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως αν προσέξει κανείς την ίδια παράγραφο του αγγλικού κειμένου του νέου ΜΟΧΠ, το οποίο έχει προσαρτηθεί στις πρόσφατα δημοσιοποιηθείσες εκθέσεις αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα διαπιστώσει ότι το περιεχόμενο της παραγράφου έχει τροποποιηθεί σημαντικά εκ των υστέρων, δηλαδή μετά την ψήφιση του Μνημονίου από την ελληνική Βουλή!

Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει δεσμευτεί για περικοπές κοινωνικών δαπανών όχι 1% του ΑΕΠ ή 2 δισ. ευρώ την τριετία 2013-2015, όπως αναφέρει το ψηφισθέν από τη Βουλή κείμενο, αλλά για περικοπές κοινωνικών δαπανών 1,5% του ΑΕΠ ή 3 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014.

Επί της ουσίας, η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί λοιπόν στη Τρόικα ότι οι περικοπές κοινωνικών επιδομάτων δεν θα είναι 2 δισ. ευρώ σε μία τριετία αλλά 3 δισ. ευρώ σε μια διετία!

«Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το ποσό των περικοπών σε επιδόματα και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο συμφωνήθηκε εκ των υστέρων μεταξύ Βενιζέλου και Τρόικας, θα είναι υψηλότερο κατά 50% από αυτό που ψήφισε η Βουλή της χώρας μας και θα πρέπει να εξασφαλιστεί σε 2 αντί σε 3 χρόνια που ψήφισε η Βουλή!».

Σχέδιο σοκ για τις περικοπές των κοινωνικών παροχών..


Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου