ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων





Η πολιτική Μπεγλίτη δυστυχώς συνεχίζεται με αυθαίρετες, άκαιρες, σπασμωδικές, υπαγορευόμενες και πιθανόν υποβολιμαίες πρωτοβουλίες διάσωσης των ταμείων κάποιων..
στελεχών. Ενέργειες οι οποίες δεν συμφωνούν ούτε με τις δηλώσεις του κ. Υπουργού στη Κοινοβουλευτική επιτροπή στις 26-3-12, αλλά ούτε και με το σχέδιο διάσωσης των ταμείων (ισοδύναμο αποτέλεσμα) που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς, αλλά όμως τροφοδοτούν ακραία σενάρια, δημιουργούν ανησυχία στο προσωπικό και δίνουν τροφή για εκμετάλλευση στους εμπνευστές της διάλυσης των ταμείων, θιασώτες του κ. Βενιζέλου και κ. Μπεγλίτη (κάποιοι εξ αυτών κατέχουν και καίριες για το θέμα αυτό θέσεις).


Αναφερόμεθα σε έγγραφο που εκδόθηκε από το Στρ. γραφείο του κ. ΥΕΘΑ και το οποίο διαβιβάσθηκε από την ΓΔΟΣΥ στα Επιτελεία που αναφέρεται στη κατανομή των κοινωνικών πόρων από το ΥΠΕΘΑ. Οι πράσινες διοικήσεις των ταμείων το έλαβαν ως “μάννα εξ ουρανού” για να καλλιεργήσουν αρνητικό κλίμα ιδιαίτερα στους μερισματούχους της ΠΑ και του ΠΝ, των οποίων απο-τελούν το κύριο έσοδο αποκρύβοντας ότι ήταν οι εμπνευστές της ιδέας της δήθεν ενοποίησης αλλά και τις ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη διάλυση των ταμείων. Παράλληλα αποσιωπείται έντεχνα το γεγονός ότι η κατάρρευση των ΜΤΝ και ΜΤΑ δεν σημαίνει σωτηρία του δοκιμαζόμενου ΜΤΣ. Απλώς η πολιτική διαιρεί και βασίλευε είναι ιδανική αυτή την εποχή για να αποκρύψουν τις μεγάλες ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει δημι-ουργηθεί , να οδηγηθεί στην οριστική κατάρρευση το Ταμειακό σύστημα πρόνοιας των Ε.Δ. και να ολοκληρωθεί η υφαρπαγή της περιουσίας τους.

Κόλαφος ήταν οι απαντήσεις τόσο από την ΠΑ αλλά κυρίως από το ΠΝ, όπου τονίζει ότι ο τρόπος κατανομής των κοινωνικών πόρων ισχύει απρόσκοπτα για περισσότερο από 60 χρόνια, υπενθυμίζει την αυτοτέλεια εκάστου ταμείου και επισημαίνει τη διαχρονική διαφορετική πολιτική που εφαρμόζεται και στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Επίσης επισημαίνεται ότι η χωρίς μελέτη εις βάθος χρόνου και σε λανθασμένη βάση αντιμετώπιση του προβλήματος δεν θα το έλυνε αλλά αντιθέτως θα προκαλούσε σοβαρότερα προβλήματα και δυσλειτουργίες αυτή την κρίσμη για τα τρία ταμεία περίοδο.

Τέλος προτείνει πολύ σωστά ως λύση την εξεύρεση νέων ανταποδοτικών πό-ρων και νέων τρόπων εκμετάλλευσης της περιουσίας των ταμείων.
Επιπλέον αμφισβητεί ευθέως (προτείνει τη διατύπωση ερωτήματος στο Νο-μικό Συμβούλιο του Κράτους) τον χαρακτηρισμό των Μετοχικών ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών τους ως επικουρικά από τον Αν. Υπ. Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, ο οποίος με επιστολή του στις 5-3-12 ζητάει τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2012.

Μετά το «κούρεμα» σε τάξη μεγέθους 70% που υπέστησαν τα ΜΤ μπορούμε να πούμε σε σχέση με την αντιμετώπισή τους από την σημερινή πολιτεία ότι οι μερισματούχοι τους είναι ΚΑΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ με τα δικά τους λεφτά και εισφορές.

Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου