ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πάγκαλος: «Δικαιώνομαι για το "μαζί τα φάγαμε"»

Μοιραστείτε το στο facebook




Για την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, το μετεκλογικό σκηνικό αλλά και το περίφημο «μαζί τα φάγαμε».. μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«Έχω την ευθύνη που μου αναλογεί, θα μπορούσα να φύγω από το κόμμα μου και την πολιτική ζωή», είπε ο κ. Πάγκαλος καθώς ήταν και ο ίδιος μέλος του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε για τα επίμαχα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Δεν ήμουν οπαδός ή συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, τον καταψήφισα πάντα», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως έγιναν για το θέμα δύο εξεταστικές επιτροπές που δεν κατέληξαν γιατί δεν είχαν αποδείξεις, «συνέλεξαν όμως στοιχεία και διατύπωσαν διαπιστώσεις στα οποία βασίστηκαν οι εισαγγελείς», όπως τόνισε.
Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε πως στο ΠΑΣΟΚ έβλεπαν πως άλλαζε η ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου «και το συζητούσαμε», όπως είπε, «αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι ελεγκτέο».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κι άλλοι πολιτικοί που «έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι» είπε πως «μέσα σε μία κοινωνία όπου η ευαισθησία περί της σωστής διαχείρισης των χρημάτων που σου ανήκουν και της σχέσης με τα δημόσια οικονομικά είναι τόσο αμβλυμμένη, οπωσδήποτε και αυτοί που εκπροσωπούν το λαό, που δεν έχουν έρθει από άλλο πλανήτη, θα έχουν σε μεγάλο βαθμό τέτοια ελαττώματα».
Για την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως έδωσε δύο «δικαιολογίες» για την απόφασή του: πρώτον, πως είναι σχεδόν 74 χρονών και 32 χρόνια βουλευτής κι ενώ όλοι μιλούν για την ανάγκη ανανέωσης της βουλής κανείς δεν επαίνεσε την απόφασή του να αποχωρήσει. Και δεύτερον πως αν έμπαινε σε μία 4ετή βουλή θα ήταν πια 78 όταν θα έληγε η θητεία της.
Εκτίμησε ωστόσο πως η βουλή που θα αναδειχθεί από τις επικείμενες εκλογές δεν θα διαρκέσει μία τετραετία επισημαίνοντας πως ακόμα κι αν βρεθεί η λύση της συνεργασίας, που είναι κατά τη γνώμη του η μόνη δυνατή, αυτή θα γίνει με πιο περιορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Πάγκαλος ρωτήθηκε για την περίφημη φράση «μαζί τα φάγαμε», υπενθύμισε πως μιλούσε για τα ρουσφέτια όταν τη διατύπωσε και τόνισε πως δικαιώνεται απόλυτα για την κουβέντα αυτή. Ανέφερεπως «στη δημοκρατία δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης και προανήγγειλε πως θα γράψει ένα βιβλίο για την έννοια της συνευθύνης, «που δεν σημαίνει ίση ευθύνη, πως όλοι έχουμε την ίδια ευθύνη», όπως διευκρίνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου