ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αφού η Τρόικα διέλυσε το πολιτικό σύστημα τώρα το γελοιοποιεί

Μοιραστείτε το στο facebook



Όλοι γνωρίζουμε την ανικανότητα των πολιτικών τα τελευταία σαράντα χρόνια να αντιληφθούν ότι το πελατειακό κράτος, το κράτος του ρουσφετιού,. του κομματισμού και του άκρατου λαϊκισμού, σε συνδυασμό με τη ρεμούλα και την κυριαρχία της διαπλοκής και της δισφθοράς, δε θα μπορούσε να διαρκέσει για πολύ καιρό.

Οι ευθύνες των πολιτικών για την κατάντια της χώρας είναι τεράστιες και δεν έχει νόημα να μοιράσουμε τώρα τα μερίδια. Και το ΠΑΣΟΚ έκανε εγκλήματα και η Νέα Δημοκρατία το ίδιο και η στείρα Αριστερά έβαλε το λιθαράκι της στη διάλυση του ελληνικού κράτους.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για το τέλος της Μεταπολίτευσης του 1974 και την αναγκαιότητα μιας Νέα Μεταπολίτευσης λόγω της αδυναμίας του σημερινού πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση και να αντιμετωπίσει την Τρόϊκα και τους Δανειστές.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε ο προφήτης της Νέα Μεταπολίτευση. Με κεντρικό σύνθημα αυτήν έγινε αρχηγός της ΝΔ και κατατρόπωσε τζάκια και βαρονίες. Αυτός ήταν και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τον στηρίζουμε. Όμως, οι επανειλημμένα διακηρυχθείσες θέσεις του αρχηγού της ΝΔ για διάλυση του σημερινού πολιτικού συστήματος, για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και για μια νέα κοινωνική πλειοψηφία τρομοκράτησαν το σύστημα. Που επιδίδεται από τότε σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξουδετερώσει τους στόχους του, να φέρει τη ΝΔ στα νερά της και να υπονομεύσει την εκλογική νίκη της.

Η υπονόμευση γίνεται με πολλούς τρόπους. Με την αλλοίωση και διαστρέβλωση του μηνύματος του Σαμαρά, με την παραπληροφόρηση για τις θέσεις του, με την υπέρμετρη προβολή από τα ΜΜΕ φθαρμένων πολιτικών προσώπων της ΝΔ, με την χρησιμοποίηση εγκαθέτων κλπ.

Όμως το κυριότερο όπλο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του ήταν ο εκβιασμός της χρεοκοπίας. Η απειλή ότι θα χρεοκοπήσουν την χώρα και θα καταντήσουν τον λαό της ζητιάνο, αν ο Σαμαράς δεν δεσμευόταν και δεν υπέγραφε την δανειακή.

Όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως στο παιχνίδι των δεσμεύσεων και των υπογραφών από τα κόμμα οι δανειστές είχαν την αμέριστη βοήθεια του Βενιζέλου. Ο οποίος δεν δίστασε να στερήσει από την πατρίδα του το όπλο των διαπραγματεύσεων προκειμένου να δεσμεύσει την κυβέρνηση Σαμαρά με μέτρα που αποφάσισε …ο ίδιος. Για να αρχίσει έτσι η υπονόμευση της κυβέρνησης Σαμαρά από τώρα και να λέει μετά, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως θέλει να ελπίζει, ότι “όλοι ίδιοι είναι”.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη νίκη της τρόικας. Με τις υπογραφές στα Μνημόνια οδήγησε όχι μόνο στην οικονομική υποτέλεια (αυτή ήταν άλλωστε …δεδομένη) αλλά στην πλήρη απαξίωση των κομμάτων εξουσίας. Επιτάχυνε δηλαδή η ίδια το τέλος του μεταπολιτευτικού μοντέλου εξουσίας των κομμάτων. Στην θέση των οποίων προωθεί πλέον με όλα τα διαπλεκόμενα μέσα κυβερνήσεις τεχνοκρατών με τον Παπαδήμο, ή άλλον πιο ικανό.

Κι αφού οι τροικάνοι διέλυσαν το πολιτικό σύστημα με την τακτική τους , στη συνέχεια εμφανίστηκαν και οι νεόκοποι σωτήρες για να ευτελίσουν και να γελοιοποιήσουν εντελώς το πολιτικό σύστημα. Πολιτικοί παλαιάς κοπής και νοοτροπίας σαν τον Καμμένο, τον Κουβέλη, το Δημαρά ή τον … Καστανίδη και την Λούκα, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια αν τους έλεγε κανείς ότι θα γινόντουσαν αρχηγοί κόμματος θα γελούσαν οι ίδιοι, παριστάνουν τώρα τους σωτήρες και πως έχουν ιδέες, λύσεις, δρόμους διεξόδου. Αλλά στην ουσία είναι σάρκες εκ της σαρκός του συστήματος.

Ουσιαστικά το κόλπο της τρόικας και των εγχώριων συνεργατών τους είναι να δημιουργήσει πολιτική θολούρα. Να μην ξέρει ο κόσμος τι να στηρίξει. Να ψηφίσει Σαμαρά ή να πάει με την… Κουντουρά; Να στηρίξει τον Μπένι ή να αγκαλιαστεί με το Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής και αν αυτόν τον βρίσκει …. ακραίο με την Τζούλια Παπαδημητρίου, η οποία επίσης θέλει να κάνει κόμμα;

Όλοι μαζί στο καζάνι όπου τίποτε δεν ξεχωρίζει, κανείς δε βγαίνει μπροστά, κανείς δε γλιτώνει από το μαγείρεμα.

Γι αυτό θα λέμε κάθε μέρα, μέχρι να το καταλάβουν στην Συγγρού: η μαμή της ιστορίας είναι η ρήξη. Κι έτσι πως πάνε δεν τα βλέπουμε καθόλου καλά τα πράγματα. Αν είναι δυνατόν να απειλεί την αυτοδυναμία της ΝΔ η …Κουντουρά με τον Ζώη. Έλεος, δηλαδή

Αριστερός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου