ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα θέλει εθνικούς ηγέτες, όχι κομματικούς

Μοιραστείτε το στο facebook





Το βασικό συμπέρασμα από την προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής είναι και απλό και σημαντικό: Για πρώτη φορά, οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.. – ανάμεσά τους 15 πρωθυπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ – αποδέχθηκαν τις βασικές θέσεις του Αντώνη Σαμαρά και συμφώνησαν ότι αν δεν αλλάξει το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί με το Μνημόνιο προς την κατεύθυνση των αναπτυξιακών μέτρων και της στήριξης της κοινωνικής συνοχής, τότε η Ελλάδα και μαζί της η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει.

Η πρώτη αυτή και σημαντική νίκη του Σαμαρά συνοδεύτηκε από πολύ καλές εμφανίσεις του στα διεθνή ΜΜΕ και σήμερα στον ANT1 με αποτέλεσμα να φυσά για πρώτη φορά ύστερα απο καιρό άνεμος αισιοδοξίας στην Συγγρού.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά θα φανούμε δυσάρεστοι. Επειδή το συμπέρασμα από τις δικές μας “μετρήσεις” εδω στο διαδίκτυο, στον κόσμο που μας διαβάζει στην επαρχία και από μια πρώτη βόλτα στα καφενεία που χρησιμοποιούμε ως .. “δείγμα”, είναι απογοητευτικό. Κι αυτό τείνουν μάλλον να επιβεβαιώσουν και οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Σαμαράς ήταν καλός χθες, όπως και άλλες φορές, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν τον “ακούει”. Όχι επειδή δεν λέει σωστά πράγματα, ή δεν τα λέει καλά. Αλλά επειδή η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, η ψήφιση της δανειακής και τα υπόλοιπα έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στην δημόσια εικόνα του. Την οποία φροντίζουν να “χαλάσουν” περισσότερο τα απαρχαιωμένα επικοινωνικά κόλπα με τα οποία η ΝΔ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το … μέλλον.

Αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά και σε αφυκτικά περιορισμένο χρόνο. Αλλά μπορούν να γίνουν. Αρχίζοντας από την κατανόηση του κόσμου που “ψηφίζει” ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοί ψηφίζουν Τσίπρα;

Τον Τσίπρα ψηφίζουν κυρίως θύματα της κρίσης, άνεργοι, απολυμένοι και άλλοι, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και οι οποίοι αφενός ελπίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βοηθήσει, αφετέρου θέλουν να τιμωρήσουν και να εκδικηθούν το όλο σύστημα, που τους εξαθλίωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντλεί επίσης από μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που ταυτίστηκε με το παρασιτικό κράτος και τα προνόμιά του και όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζε ΠΑΣΟΚ: Συνδικαλιστές, κρατικοδιαίτα στελέχη, υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, εργαζόμενοι σε εταιρείες υπό ιδιωτικοποίηση και γενικώς όλοι εκείνοι που παραμένουν γαντζωμένοι στο πλατειακό κράτος της μεταπολίτευσης. Κοντά σ’ αυτούς είναι και εκείνοι που ελπίζουν σε μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας.«Ας προσλάβει την κόρη μου στο δημόσιο και ας την πληρώνει με …ομόλογα!» έλεγε ένας ταξιτζής – ψηφοφόρος του Τσίπρα.

Τέλος υπάρχουν οι κλασικοί εκ πεποιθήσεως αριστεροί, που ίσως και να είναι οι μόνοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που να γνωρίζουν για τις 12 συνιστώσες που τον συναποτελούν, και για το τι ακριβώς πρεσβεύει η καθεμία τους. Αυτοί ίσως είναι οι μόνοι συνειδητοποιημένοι, που όμως δεν είναι παραπάνω από το κλασικό 3-4% ,που εκπροσωπούσε ανέκαθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί δημιουργούν μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, που δύσκολα αλλάζει γνώμη. Και αυτή είναι η πρόκληση των επόμενων εκλογών.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε τον ομφάλιο λώρο με τις μάζες

Τι αντιπαρατάσσει η Νέα Δημοκρατία απέναντι σε αυτές τις ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ και τον ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το περιγράφει άριστα ένα απλό μέλος του κόμματος σε e-mail που μας έστειλε:

Υπάρχει ιδεολογική συρρίκνωση και αποπροσανατολισμός. Άρχισαν όλοι να ασχολούνται μενούμερα και θέσεις και χάσαμε τον προσανατολισμό μας. Το όραμα , την έμπνευση. Τηνκινητήρια δύναμη για ανθρώπους με ψυχή και διάθεση για δημιουργία. Τα στελέχη τουκόμματος με ύφος Μεγάλου Ναπολέοντος περιφέρονται και ψάχνουν για θέσεις, εξουσία,δημόσιες σχέσεις και ότι άλλο προκύψει. Ποιός έχει οργανώσει ένα σεμινάριο και πού; Υπάρχειπρόγραμμα; Υπάρχουν άνθρωποι να κάνουν διαφώτιση στα νεότερα και παλιότερα στελέχη;

Μπαίνουν οι αριστεροί στα πάνελ και πάει η γλώσσα τους “ροδάνι“. Η ξύλινη γλώσσα πουαπέτυχε παρασύροντας στη καταστροφή δεκάδες λαού παρουσιάζεται σήμερα ως η σωτηρία τηςχώρας. Και ακούνε τα στελέχη της Ν.Δ. που είναι στα πάνελ και απαντάνε με κάποιουςπρόχειρους αριθμούς επί τοις εκατό ως προς τη μείωση και τη φορολογία.. Ή άλλες φορέςκάθονται σκεπτικοί με το μαλό τους μάλλον να περιφέρεται σε πιό μπαρ ήταν το προηγούμενοβράδυ ή εάν ήταν ωραία η γραβάτα που αγόρασαν ή ακόμα πόσο χρήσιμο είναι το deal πουέκαναν με κάποια καινούργια επιχειρηματική επαφή. Οι δεξιοί ακούνε αμήχανοι τιςπερισσότερες φορές, κολλημένοι στις λεπτομέρειες του μνημονίου και δεν μπορούν ή δενξέρουν να τους απαντήσουν..

Αλλά για όλα αυτά δεν φταίνε οι αριστεροί. Αυτοί είναι συνεπείς με την ιστορία τους. Η δεξιάείναι αυτή που έκοψε τον ιδεολογικό ομφάλιο λώρο της, έμεινε στους αριθμούς και τώραοδηγείται στην καταστροφή και συμπαρασύρει όλη την χώρα παραδίδοντάς την στη γνωστή γιατην ανικανότητα της αριστερά.

Τα στελέχη πρέπει να ενεργοποιηθούν και να δείξουν τον ιδεολογικό δρόμο της ελευθερίας,της δημιουργίας, της ελεύθερης οικονομίας, να εμπνεύσουν τον κόσμο, να του δώσουν όραμαγια να αγανωιστεί για μια ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ με μέθοδο και πρόγραμμα που να πιάνει όλη τηβάση, εάν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τολμήσει

Συμπέρασμα: Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να τολμήσει. Πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω. Να σταματήσει να ακούει τι του λένε και να εμπιστευτεί επιτέλους το πολιτικό του κριτήριο.

Οι στρατηγική που θα ακολουθήσουν τα αντί-μνημονιακά κόμματα είναι δεδομένη. Θα εκμεταλλεύονται την οργή και την δυστυχία του κόσμου λέγοντας ότι θα καταγγείλουν το μνημόνιο κλπ. Ο Σαμαράς μόνο μέσω της ωμής αλήθειας θα υπερκεράσει αυτήν την στρατηγική. Πρέπει να ξεφύγει από τα στεγανά του ορθού πολιτικού λόγου και να πει ωμές αλήθειες. Να κάνει κάτι θεαματικό για να αντιστρέψει το κλίμα.

Η ΝΔ προσπαθεί να πολώσει το κλίμα ιδεολογικά την στιγμή που ο Έλληνας πεινάει και έχει γραμμένες στα παλιά του παπούτσια τις ιδεολογίες, γι’ αυτό ψηφίζει Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, επειδή λένε τα αυτονόητα γι αυτόν.

Αντί για ένα Κεντροδεξιό Μέτωπο που διχάζει τους Έλληνες, επαναφέρει την αντικομμουνιστική υστερία και ρίχνει νερό στον μύλο του Τσίπρα, η ΝΔ πρέπει να προτάξει ένα Πατριωτικό Μέτωπο για την Σωτηρία της Χώρας.

Ο Σαμαράς επιχειρεί να ξαναχτίσει την Ελλάδα από τις στάχτες τις προσπαθώντας να φέρει μια νέα νοοτροπία στο ελληνικό κράτος , ενώ ο Τσιπρας εκμεταλλεύεται τον πόνο του Έλληνα και προσπαθεί να διατηρήσει το παλιό πράσινο κράτος. Στην δημαγωγία όμως δεν απαντάς με πολιτική ορθότητα. Είναι χαμένος από χέρι όποιος το κάνει αυτό.

Ο Σαμαράς πρέπει να αρχίσει λοιπόν να λέει τα αυτονόητα με σκληρή γλώσσα: Να κατακεραυνώσει όλο το μεταπολιτευτικό σύστημα και το πράσινο κράτος που με τη νοοτροπία που καλλιέργησε οδήγησε τον λαό στην εξαθλίωση. Να τσακίσει τον ΓΑΠ και τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης του. Η οποία αντί να νοικοκυρέψει το κράτος μέσω ορθών μεταρυθμίσεων, μείωσε μισθούς και συντάξεις και αύξησε την φορολογία, για να μην αγγίξει το πράσινο κράτος. Για αυτό οδηγηθήκαμε στο δεύτερο μνημόνιο.

Ο Σαμαράς πρέπει να πει: ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. Εγώ δεν εκβιάζω, αλλά ούτε εκμεταλλεύομαι τον πόνο του λαό για να με ψηφίσει. Τα δεδομένα είναι αυτά. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, όμως αν εκμεταλλευτούμε την συγκυρία (αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη κλπ) και μείνουμε στο παιχνίδι, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την νοοτροπία του πρασινου νεοελληνικού κράτους και να χτίσουμε βήμα βήμα την νέα Ελλάδα. Από την μεριά μου καταθέτω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα «ανοικοδόμησης» του κράτους. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο να με πιστέψετε, επειδή ηγούμαι ενός εκ των κομμάτων που ευθύνονται για το σημερινό τέλμα, όμως λέω την αλήθεια. Αντίθετα οι λαϊκιστές και οι τυχοδιώκτες, ναι μεν θα απαλύνουν τον πόνο σας για ένα διάστημα, αλλά είναι αυτοί που θα βυθίσουν τη Ελλάδα σε πραγματική και δύσκολα ανατρέψιμη εξαθλίωση.Δώστε μου τη δύναμη για να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε την σωτηρία της Ελλάδας. O λαός μας είπε να σοβαρευτούμε και να πάμε όλοι μαζί να διαπραγματευτούμε την σωτηρία της πατρίδας. Επί της ουσίας όλοι λέμε το ίδιο πράγμα. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Άρα βάζουμε πέρα το κομματικό συμφέρον και προτάσσουμε το ΕΘΝΙΚΟ.

Το μήνυμα των εκλογών είναι: τέρμα οι αυτοδυναμίες προσπαθήστε όλοι μαζί για να σωθούμε.

Πρέπει λοιπόν να αναλάβει πρωτοβουλία ο Σαμαράς και να κάνει άνοιγμα σε όλα τα κόμματα.ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ξεχάστε τις αυτοδυναμίες και τις κομματικές νίκες. Πέθαναν. Μόνο ενωμένοι θα σώσουμε την Ελλάδα.

Το λογικό είναι, οι περισσότεροι, να μην το δεχτούν και να περιχαρακωθούν στις κομματικές γραμμές τους. Εάν επιδείξουν σωφροσύνη και το δεχτούν, τότε ο Σαμαράς θα φανεί ένας εθνικός ηγέτης που συνθέτει με γνώμονα την σωτηρία της Ελλάδος. Εάν δεν το δεχτούν, κερδίζει και πάλι, λέγοντας πως εγώ θέλω να ενώσω τους Έλληνες για να σώσω την πατρίδα, ενώ αυτοί κοιτούν τα κομματικά τους συμφέροντα.

Θεωρώ ότι αυτό συνιστά μια win-win στρατηγική.

Αντιθέτως, η κομματική περιχαράκωση θα φέρει πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα, με περισσότερες πιθανότητες να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς λέει τα αυτονόητα.

Πάνος Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου