ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιατί επαναφέρουν τον Παπαδήμο στο προσκήνιο;

Μοιραστείτε το στο facebook


To αποκαλυπτικό σημείωμα που έδωσε ο Κ. Παπούλιας στις 11 Μαΐου στους πολιτικούς αρχηγούς και το οποίος περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση.. της οικονομίας, δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής. Είναι το ανυπόγραφο σημείωμα ή non paper που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Τότε είχε προκληθεί σάλος καθώς οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί το εξέλαβαν ως εκβιαστικό όπλο προκειμένου να αποφασίσουν για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδήμος τονίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου από τις 20 Ιουνίου θα διαμορφωθούν στο αρνητικό επίπεδο της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, η εξέλιξη των φορολογικών εσόδων είναι δυσμενέστερη του αναμενόμενου ενώ η αύξηση των δαπανών μεγαλύτερη με συνέπεια το Δημόσιο να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην κάλυψη των συνολικών δαπανών από τα μέσα Ιουνίου.

Από τα τέλη Ιουνίου και μετά, η δυνατότητα του Δημοσίου να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις επόμενες δόσεις του EFSF και του ΔΝΤ, σημειώνεται.

Όπως επισημαίνει ο κ.Παπαδήμος, η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έχει συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να στηρίζονται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και γενικότερα το ευρωσύστημα ενώ το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, η αμφισβήτηση της ικανότητάς της να μείνει στο ευρώ σε συνδυασμό με κάποιο απρόσμενο γεγονός μπορεί να έχει καταλυτικές επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών, στη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα. Αναφέρει ότι την περίοδο 1 με 9 Μαίου έφυγαν 2 δισ. ευρώ από τα τραπεζικά ταμεία κι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή τότε θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας.

«Συμπερασματικά οι ανωτέρω εκτιμήσεις επιτείνουν την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών σταθερότητας και εμπιστοσύνης» καταλήγει ο κ. Παπαδήμος.

Αυτά αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος χωρίς να το υπογράψει ουσιαστικά έβαζε το πιστόλι στον κρόταφο των αρχηγών να κάνουν κυβέρνηση έστω κι αν αυτή ήταν σε πλήρη δυσαρμονία με την ψήφο του κόσμου.

Ο κ. Παπαδήμος, όμως, που ήταν όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και μάλιστα.. αμισθί όπως αρέσκεται αν λέει; Και γιατί δέχθηκε να γίνει πρωθυπουργός αφού το δράμα ήταν από τότε μεγάλο; Μήπως για να γίνει αυτός ο σωτήρας ή μήπως για να κάνει τη δουλειά που του ανατέθηκε, δηλαδή της σωτηρία των φίλων του τραπεζιτών;

Δεν έβλεπε την κατάσταση της οικονομίας αργότερα; Το Πάσχα που προκηρύχθηκαν οι εκλογές ήταν καλύτερα τα πράγματα και επιδεινώθηκαν επειδή πήγαμε σε εκλογές;

Γιατί όταν έβλεπε το δράμα της χώρας δεν παραιτούνταν ώστε να κάνει ακόμη πιο ηχηρό το μήνυμα;

Εκτός κι αν ο κ. Παπαδήμος, με το σημείωμα που ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, επιδιώκει να γίνει ο υπερκομματικός, ο τεχνοκράτης που δεν έχει εξαρτήσεις και μπορεί να χρειαστεί να ξανασώσει την Ελλάδα.

Άλλωστε, τόσο αυτός όσο και οι υποστηρικτές του βλέπουν ότι μπορεί να μη σχηματιστεί κυβέρνηση με αμιγώς πολιτικά πρόσωπα, οπότε δε θα τον… χάλαγε να είναι ξανά ο εκλεκτός που θα αναλάμβανε νέες αποστολές.

Η Κομισιόν τον θέλει, η ΕΚΤ τον αποζητά, το ΔΝΤ δεν έχει κανένα πρόβλημα επομένως γιατί να μη γίνει ξανά ο «σωτήρας»;

Έχουμε χορτάσει, όμως, από τεχνοκράτες, αυτοί μας έφεραν στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά τα ΜΜΕ και διάφοροι άλλοι που άρχισαν να βάζουν μπροστά τον Παπαδήμο γιατί τους κάνει καλά τις δουλειές.


Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου