ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Αδιέξοδο στις συνομιλίες – στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι εξελίξεις

Μοιραστείτε το στο facebook




Για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετατίθενται οι πολιτικές εξελίξεις, μετά και το «ναυάγιο» των διερευνητικών επαφών του Ευ. Βενιζέλου, με..

τις νέες κάλπες να διαφαίνονται πάντως ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

«Ελπίζω στη φάση των διαβουλεύσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να σκεφτούν όλοι πιο ώριμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Αλ. Τσίπρα, ανακοινώνοντας ότι επιστρέφει αύριο στη μία το μεσημέρι την τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που απέβη άκαρπη.

Λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι το κόμμα του αρνείται να συμμετάσχει σε σχηματισμό κυβέρνησης του μνημονίου με «αριστερό άλλοθι». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην πρόταση που είχε διατυπώσει το βράδυ των εκλογών για κυβέρνηση που στην ουσία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του μνημονίου. «Την άρνηση σε αυτό το σχέδιο δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του», πρόσθεσε.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία».

Προηγουμένως, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης έστειλε το μήνυμα οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά εκλογές, επισημαίνοντας πως «εμείς εξάλλου έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας: Σε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετέχουμε» και εξηγώντας ότι χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι σε αρμονία με τη λαϊκή βούληση

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πρότεινε την Πέμπτη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης «πολιτικά φερέγγυων προσώπων» με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα έως τις ευρωεκλογές του 2014, με διπλή κατεύθυνση: να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και την Ε.Ε. και να ξεκινήσει άμεσα τη «σταδιακή απαγκίστρωση» της χώρας από το μνημόνιο.

Το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον τελευταίο από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που έλαβε διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Επί του διαδικαστικού, μόλις ο κ. Βενιζέλος ολοκληρώσει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει, από τη στιγμή που όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, η σκυτάλη περνά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σε μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Το ραντεβού του κ. Βενιζέλου με τον κ. Παπούλια έχει οριστεί για το Σάββατο στις 13.00 προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία της προσπάθειας που κατέβαλε για τον σχηματισμό κυβέρνησης, κατόπιν της διερευνητικής εντολής που είχε λάβει. Αν και εκεί δεν βρεθεί λύση, τότε προβλέπεται η διεξαγωγή νέων εκλογών.
Στο μεταξύ, συνάντηση εφ’ όλης της ύλης, με φόντο τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης, είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου