ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε η πρώτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

Μοιραστείτε το στο facebook




Το απόγευμα θα συνεχιστεί η διαβούλευση για το σχηματισμό κυβέρνησης με συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς που δεν..
συμμετείχαν στη μεσημβρινή σύσκεψη.
Ειδικότερα, έγινε γνωστό ότι στις 19.30 θα προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και θα ακολουθήσουν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτης Κουβέλης.
«Kατέβαλα κάθε προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν ακούει την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μίας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά και την ανοχή σε μία κυβέρνηση που θα αναλάμβανε μάλιστα την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω που το πάει», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε νεώτερη δήλωσή του μετά και τη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή. Εντολή συνεργασίας όλων μας, για να αλλάξουμε πολιτική, αλλά, ταυτόχρονα, να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Για δημιουργία, δηλαδή, μιας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη και, σημειώστε, πέρα και πάνω από πρόσωπα».
Από το ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούν συμφωνία ούτε ανοχή ζητούν συνενοχή στο έγκλημα και εμείς δεν την παρέχουμε, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της σημερινής συνάντησης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Μιλώντας στο Κάραβελ, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε την ελπίδα πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, ταυτόχρονα όμως, διεμήνυσε, «είμαστε έτοιμοι για εκλογές».
Κατά την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγόρησε για διγλωσσία.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που προτείνουν ΔΗΜ.ΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως, όπως παρατήρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στη γωνία επιδιώκοντας ή τις εκλογές ή να χρεώσει τη διαχείριση της κρίσης στους άλλους.
Όσοι νομίζουν πως μέσω επαναληπτικών εκλογών θα αποφύγουν την αλήθεια κάνουν λάθος, προειδοποίησε και σημείωσε ότι «αυτά που λέει σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι πολύ λίγα και πολύ χλωμά μπροστά σε αυτά που έχουμε παρουσιάσει και διεκδικήσει».
«Δεν είναι καταστροφή η επανάληψη των εκλογών υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και μας είπε: τα τρία κόμματα έχετε πλειοψηφία, σχηματίστε κυβέρνηση και εμείς θα είμαστε αξιωματική Αντιπολίτευση» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο πολιτικό γαϊτανάκι την παράταση της αβεβαιότητας και της ακυβερνησίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ζήτησε γραπτή δέσμευση για ό,τι τυχόν αποφασιστεί κατά τις σημερινές συναντήσεις του Προέδρου με τους αρχηγούς. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Κουβέλης είπε ότι προσέρχεται στη συνάντηση με τον Πρόεδρο με την πρότασή του «για σύσταση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που υποστηρίζουν την ανάγκη να αποδεσμευτεί η χώρα από το μνημόνιο και να υπηρετήσει την πολιτική παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη».
Αναλυτικά οι θέσεις των πολικών αρχηγών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου