ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αντιδράσεις από την έκθεση -ΣΟΚ της Εθνικής Τράπεζας..

Μοιραστείτε το στο facebook






Η έκθεση-σοκ της Εθνικής Τράπεζας, που περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα τις επιπτώσεις που θα έχει μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, προκαλεί έντονες αντιδράσεις...


Το πρωί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, λέγοντας: "Αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι που προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της Εθνικής Τράπεζας χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ".


"Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ο,τι κι αν σκαρφιστούν, πως όσο κι αν προσπαθήσουν όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού" πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.


Η έκθεση της Εθνικής προκάλεσε την αντίδραση και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Κώστα Μαρκόπουλο να τονίζει πως "είναι απαράδεκτο ο κ. Ταμβακάκης να δημιουργεί και να προκαλεί σενάρια τρομοκρατίας και εγκατάλειψης του ευρώ, είναι απαράδεκτο να στέλνει μηνύματα σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες τραπεζίτες μετρούν το μέλλον της Ελλάδας σε δραχμές".


"Μόλις η Εθνική εισέπραξε κοντά 8 δισ. ανακεφαλαιοποίηση που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο εξαπέλυσε αμέσως το σενάριο εγκατάλειψης του ευρώ. Τυχαίο δεν νομίζω. Ο κ. Ταμβακάκης, επιλογή του Γ. Παπανδρέου φαίνεται συμπρωταγωνιστής και υποβολέας των εκβιαστικών διλημμάτων Σαμαρά - Παπανδρέου" συμπλήρωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος.


Από την πλευρά της, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει πως "ο κίνδυνος της άναρχης ή προγραμματισμένης πτώχευσης είναι υπαρκτός, καθώς η κρίση επεκτείνεται, βαθαίνει στην Ευρωζώνη" τονίζοντας πως "όποιοι τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση για να παραλύσει δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο".


"Αυτοί όμως, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που λένε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης εγκληματούν γιατί αφήνουν το λαό ανοργάνωτο και αφοπλισμένο" προσθέτει η κ. Παπαρήγα.


Ανακοίνωση Εθνικής Τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στη μελέτη και διευκρινίζει: "Έγινε με επιστημονική αρτιότητα, στη βάση του συγκεκριμένου μακροοικονομικού υποδείγματος που τη συνοδεύει, προκειμένου να είναι ελέγξιμα τα πορίσματα και η αντικειμενικότητά της. Αποδεικνύει με τρόπο ισχυρό ότι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικές συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και δεν συνιστά, ούτε θα μπορούσε να συνιστά, επιλέξιμη εναλλακτική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου