ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Δημοσκοπήσεων συνέχεια: “Φουλ” της ΝΔ με “Συριζαίους”

Μοιραστείτε το στο facebook




Σε πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγε η Metron Analysis, κατά το διήμερο 16-17 Μαϊου στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7%, δεύτερη η ΝΔ με 19,7%..
και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,4 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η ΔΗΜΑΡ με 5,2 %, το ΚΚΕ με 4,8%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 4%, ενώ η «Δημιουργία Ξανά» στο 2,3% και ο ΛΑΟΣ στο 1,5%. Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Τσίπρας μετά τον Κανένα, ενώ πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός είναι ο Κουβέλης. Το 44% θα δώσει ψήφο συνεργασίας, το 37% αυτοδυναμίας και το 10% ψήφο αντιπολίτευσης.

Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο, ότι μόλις το 56% δηλώνει ότι θα έχει την ίδια εκλογική συμπεριφορά στις επαναληπτικές εκλογές, ενώ το 40% θα αλλάξει την επιλογή του. Σε επίπεδο κομμάτων το 54% των ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι θα μετακινηθούν, το 25% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 18% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 15% όσων επέλεξαν ΝΔ.

Μέσα σε λίγες ημέρες το 30% αυτών που δήλωναν ότι δεν θα ψηφίσουν το ίδιο κόμμα, έγινε 40%, ενδεικτικό των ανακατατάξεων, αλλά και των νέων διλημμάτων που τίθενται. Το δίπολο μνημόνιο/αντιμνημόνιο αντικαθίσταται σταδιακά με την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη. Οι πολίτες κρίνουν ως αρνητική εξέλιξη τη μη δημιουργία Κυβέρνησης και δηλώνουν ότι θα προσέλθουν τις κάλπες μαζικά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το προβάδισμα, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν ΝΔ. Ιδίως το στοιχείο της αποδόμησης του εκλογικού ποσοστού των ΑΝΕΛ, όπου λογικά οι περισσότεροι θα κατευθυνθούν προς τη ΝΔ.

Public Issue
Διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων και οκτακομματική Βουλή προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της “Καθημερινής της Κυριακής”, τα αποτελέσματα της οποίας φέρνουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ με 28%, δεύτερη τη ΝΔ με 24% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%. Ακολουθούν τέταρτοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, έπεται η ΔΗΜΑΡ με 7%, ενώ εντύπωση σε ακόμη μία μέτρηση προκαλεί το πολύ χαμηλό ποσοστό του ΚΚΕ, περί το 5%. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 4,5%, ενώ η «Δημιουργία Ξανά» του Θ. Τζήμερου κινείται πάνω στο όριο του 3% και δείχνει ότι ενδέχεται να μπει στη Βουλή, αν και είναι η μόνη δημοσκόπηση που τον ανεβάζει σε τέτοιο ποσοστό.

MRB
Ενώ διαφορετική εικόνα δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη Real News της Κυριακής: προβάδισμα της ΝΔ, η οποία προηγείται με 20,1% έναντι 19,6% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,9% του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ενώ η παράσταση νίκης δείχνει ΣΥΡΙΖΑ.

Alco
Επίσης προβάδισμα της ΝΔ δίνει και δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,4%,το ΠΑΣΟΚ 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, το ΚΚΕ 5,2%, η Χρυσή Αυγή 5,2% και η ΔΗΜΑΡ 6%. ‘Αλλα κόμματα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% και οι αναποφασιστοι φθάνουν το 12%.

Φουλ της ΝΔ με Συριζαίους δηλαδή. Αν προσπαθήσουμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα από τις –πολλές φορές αντιφατικές- δημοσκοπήσεις που κλείνουν την εβδομάδα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά και αμφότεροι εμφανίζουν μεγάλη δυναμική. Το ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως καταγράψει και μικρότερο ποσοστό από τις εκλογές, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα κόμματα που μπήκαν στη «Βουλή των δύο ημερών» δείχνουν ότι θα διατηρήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη. Ευμετάβλητο το τοπίο με έντονη κινητικότητα ψηφοφόρων, από την οποία δείχνουν να κερδίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου