ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λουκάς… Παπαδημέρκελ

Μοιραστείτε το στο facebook





Οι μάσκες έπεσαν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο άνθρωπος των τραπεζών που ανέλαβε τη… δύσκολη αποστολή να.. σώσει τους εργοδότες του, απαλλαγμένος από τα πρωθυπουργικά βάρη, χτύπησε με συνέντευξή τους στο Dow Jones Newswires.
Κι αν μέχρι τώρα βρίζαμε τους ξένους που μας εκβιάζουν με έξοδο από το ευρώ, ο ίδιος ο Ελληνας Λουκάς Παπαδήμος «ντύθηκε» Αγκελα Μέρκελ και ανέλαβε να μας συνετίσει.

Το μήνυμα που έστειλε προς τους εξαθλιωμένους Ελληνες ήταν ξεκάθαρα: Υποκύψτε, κάντε σιωπή γιατί η χώρα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ.

Να το ακούμε αυτό από Γερμανούς, Γάλλους ή Αγγλους να το καταλάβουμε. Αλλά ο κ. Παπαδήμος που κρατούσε την τύχη της χώρας επί μήνες δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του κοινού εκβιαστή.

Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς αφού δεν απέκλεισε την έξοδο είπε ότι οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές για τη χώρα, ενώ θα επηρεαστεί βαθιά και η Ευρωζώνη.

«Αν και ένα τέτοιο σενάριο είναι απίθανο να υλοποιηθεί και δεν είναι το επιθυμητό για την Ελλάδα ή για άλλες χώρες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι γίνονται προετοιμασίες για να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την έξοδο της Ελλάδας»

Και συνεχίζει: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αποτελείται από δύο μέρη: η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και η χώρα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κίνδυνος η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται ουσιαστικά στο κατά πόσο ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος».

Ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρος: Δεν κάνει ουδεμία κουβέντα για αλλαγές στο Μνημόνιο και για επαναδιαπραγμάτευση αλλά μας ζητά να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αλλιώς μας περιμένει η καταστροφή.

Μα που ζει ο άνθρωπος; Δε βλέπει ότι ακόμη και οι ξένοι μιλούν για αλλαγές. Δεν άκουσε τον Ολαντ να λέει στον Βενιζέλο ότι στηρίζει την προσπάθεια για αλλαγές στο πρόγραμμα; Δεν άκουσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα τεθεί θέμα ευρωομολόγου και ανάπτυξης;

Μάλιστα ο κ. Παπαδήμος έκανε και υπολογισμούς λέγοντας ότι η επιπτώσεις από την έξοδο από το ευρώ θα είναι από 500 δισ. ευρώ μέχρι και 1 τρισ. ευρώ.

Προφανώς, ο πρώην πρωθυπουργός φοβάται ότι οι αγαπημένες του τράπεζες θα καταρρεύσουν αλλιώς δεν εξηγείται αλλιώς. Σαν να μη ζει στη χώρα αυτή και να μη βλέπει ότι η Ελλάδα είναι στα όρια της κοινωνικής – ανθρωπιστικής κρίσης. Όπως έλεγαν κάποτε και στην περίφημη παράγκα «οι τραπεζίτες να κερδάνε και οι άλλοι να πάνε να…».

Αφού λοιπόν ο κ. Παπαδήμος ντύθηκε Μέρκελ και έκανε αυτές τις δηλώσεις οι αγορές άρχισαν να κλωνίζονται. Νευρικότητα στη Wall, το ευρώ κατρακύλησε κάτω από το 1,27 δολάρια, πτώση και για τον χρυσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου