ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μάκης Βορίδης: Παράνομη ενέργεια η... Αμυγδαλέζα

Μοιραστείτε το στο facebook



Σε λειτουργία τέθηκε την Κυριακή το πρώτο Κέντρο Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής αλλά και.. του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη.
Σε ομιλία του στο δημαρχείο Αχαρνών, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τη μεταφορά των πρώτων 56 αλλοδαπών στο κέντρο «παράνομη ενέργεια», την απόφαση Χρυσοχοΐδη «έκφραση θεσμικής βίας», ενώ, όπως είπε, «οι οικίσκοι έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη φιλοξενία σεισμοπαθών». Πρόσθεσε επίσης ότι «τίθεται νομικό ζήτημα ακόμη και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου μετασκευής των οικίσκων».

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τη βιασύνη του συναδέλφου υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη να ανοίξει το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα» τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών, εξηγώντας μάλιστα στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι χθες το πρωί έστειλε στον χώρο την αρμόδια διευθύντρια του υπουργείου για να ελέγξει τη χρήση και την κατάσταση των οικίσκων-κοντέινερ, όμως δεν της επετράπη η είσοδος. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χρησιμοποίησε τις δυνάμεις της Αστυνομίας εναντίον ενός άλλου υπουργού» υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.

Την ίδια ώρα, δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώνονταν έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας. Οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Οχι στην υποβάθμιση της περιοχής μας - Οχι στο στρατόπεδο λαθρομεταναστών».

Σύμφωνα πάντως με τον σχεδιασμό του υπουργείου, στο άμεσο διάστημα θα μεταφερθούν στο κέντρο 200 αλλοδαποί, ενώ μέχρι τα τέλη Μαΐου οι εγκαταστάσεις θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας 1.000-1.200 ατόμων. Με σκοπό την αποτροπή έκνομων ενεργειών, οι πτέρυγες θα χωρίζονται με φράκτες ύψους 2,5 μέτρων και θα φυλάσσονται σε πρώτη φάση από αστυνομικούς και στη συνέχεια από άοπλη ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι. Στον χώρο λειτουργεί και υπηρεσία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου