ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο Βενιζέλος προσπαθεί να μας θυμίσει ότι υπάρχει και το … ΠΑΣΟΚ

Μοιραστείτε το στο facebook




Διακαναλική συνέντευξη τύπου έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να θυμίσει στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένα κόμμα που το λένε ΠΑΣΟΚ... Και για να το θυμίσει αυτό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τακτική της… ΝΔ, αλλά 2,5 χρόνια πριν. Όταν ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ότι χρειάζεται η αναθεώρηση του Μνημονίου ο κ. Βενιζέλος και οι όμοιοί του τον χλεύαζαν.

Τώρα, που το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω από 15% αποφάσισε να γίνει… Τσίπρας και να αναθεωρήσει τη δανειακή σύμβαση. Κάπως αργά το θυμήθηκε, του το λέγαμε πολλούς μήνες πριν αλλά αυτός αγρόν ηγόραζε.

Άλλωστε, τι είναι το Μνημόνιο; Δεν είναι μέτρα που ο κ. Βενιζέλος έλαβε από πέρυσι τον Ιούνιο που έγινε τσάρος της οικονομίας; Τα χαράτσια, οι φόροι, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι έργο Βενιζέλου; Αυτά σκέφτεται να αναθεωρήσει τώρα μπας και κερδίσει καμιά ψήφο στις εκλογές;

Το αστείο είναι ότι έχει το θράσος να επιτίθεται στον Σαμαρά λέγοντας ότι δε μπορεί αυτός να κάνει την αναθεώρηση. Ποια νομίζετε ότι είναι η αιτιολόγηση αυτής της άποψης; Διαβάστε για να καταλάβετε γιατί το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του 13% δεν μπορεί η ΝΔ να κάνει την αναθεώρηση γιατί ανήκει στις συντηρητικές και δεξιές δυνάμεις της Ευρώπης, με τις οποίες είναι ομογάλακτη. Μόνο οι σοσιαλιστές μπορούν, ούτε οι δεξιοί, ούτε οι ριζοσπάστες, πρόσθεσε. Χαρακτήρισε δε τη στάση της ΝΔ αντιφατική και ανακόλουθη και την κατηγόρησε ότι έχει την ψευδαίσθηση της αυτοδυναμίας, μιλά με όρους παρελθόντος και με λόγο, που θυμίζει ΕΡΕ.

Οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα δεν ήταν αυτοί που μας έβαλαν στο μνημόνιο και τώρα μόνο αυτοί μπορούν να το αλλάξουν; Έχουν άραγε την… τεχνογνωσία, τόσα χρόνια αγκαλιά με τους τροϊκανούς που δε θέλουν να χάσουν τώρα την κυριαρχία στον τομέα αυτό.

Για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την θέση ότι πρέπει να έχει κορμό την κεντροαριστερά, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τις υπεύθυνες όμορες δυνάμεις, φωτογραφίζοντας τη Δημοκρατική Αριστερά. Ξεκαθάρισε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι «τσόντα» κανενός, ότι δεν έχει εμμονή με τις υπουργικές καρέκλες και διεμήνυσε ότι σε κάθε περίπτωση στις 18 Ιουνίου κανένα γνωστό και κεντρικό στέλεχος του κόμματος δεν θα είναι σε υπουργική θέση. «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ζήσει και εκτός κυβέρνησης» τόνισε. Βάζει δηλαδή και όρους το τρίτο κόμμα;

Ουσιαστικά, Ο Βενιζέλος μας λέει ότι το διακύβευμα δεν είναι η ευρωπαϊκή πορεία, αλλά οι τακτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την επόμενη κυβέρνηση.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί η χρονική περίοδος που ο Βενιζέλος μεταθέτει το δίλημμα των εκλογών. Διότι τα λέει αυτά την στιγμή που η ΝΔ, ως κεντρικός πυλώνας των κομμάτων που διασφαλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία, έχει διαμορφώσει μία εικόνα νίκης και πολιτικού προβαδίσματος στηριζόμενη ακριβώς σε αυτό το δίλημμα που αφορά την ευρωπαϊκή πορεία, δηλαδή το ευρώ ή δραχμή.

Διαπιστώνεται δηλαδή ότι ο Βενιζέλος «αδειάζει» το εν δυνάμει νικηφόρο δίλημμα των εκλογών. Και το κάνει διότι έχει την μικροκομματική στόχευση να σώσει το κόμμα του από τον «ολετήρα» Τσίπρα και όχι διότι θέλει να ενισχύσει το ευρωπαϊκό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου